Demir Parmaklıklardan Şampiyonluğa

Dövüş Sporları
Yaşadığı bir olay sonucunda 32 ay hapse mahkûm edildikten sonra Adana Ceyhan Mercimek Açık Cezaevi’nde yatan Orhan Erden, izinli olarak Antalya’da 14-18 Kasım tarihlerinde yapılan &#...
EMOJİLE

Yaşadığı bir olay sonucunda 32 ay hapse mahkûm edildikten sonra Adana Ceyhan Mercimek Açık Cezaevi’nde yatan Orhan Erden, izinli olarak Antalya’da 14-18 Kasım tarihlerinde yapılan ”2. Sahiller Kupası ve Avrupa Süper Fight Şampiyonası”na katıldı.

Antalya Dilek Sabancı Spor Kompleksi’nde, 20 ülkeden 900’ü aşkın sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen ”Süper Fight Şampiyonası”nda mücadele eden Orhan Erden, çeyrek finalde Afgan, yarı finalde Azeri ve finalde de Romen rakiplerini yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Cezasının 23 ayını tamamlayan Erden, özgürlüğü için gün sayarken, ringlere yeniden döneceği günün özlemiyle yaşadığını belirtti.

Şampiyonaya katılması için gerekli izni veren cezaevi müdürü Mustafa Çorumlu ile ikinci müdür Mehmet Mesut Karar’a teşekkür eden Erden, şunları kaydetti:

”Talihsiz olay sonucu düştüğüm cezaevinde sporcu kimliğimi asla unutmadım. Cezaevi yöneticilerimizin izniyle de sporumu ihmal etmedim.

Katıldığım bu şampiyonada alnımın akıyla dereceye girerek, şanlı bayrağımızı dalgalandırdım. Bu günlere gelmemde emeği olan tüm antrenörlerime ve cezaevi müdürlerime teşekkürlerimi iletiyorum.”

Trt.net.tr