“Askıda Bilet”

Tiyatro
Antalya Devlet Tiyatrosu, maddi imkanı olmadığı için tiyatro oyunlarını seyredemeyenler için ”askıda bilet” uygulaması başlattı. İtalya’da ”askıda kahve” adı altında ekon...
EMOJİLE

Antalya Devlet Tiyatrosu, maddi imkanı olmadığı için tiyatro oyunlarını seyredemeyenler için ”askıda bilet” uygulaması başlattı.

İtalya’da ”askıda kahve” adı altında ekonomik durumu iyi olmayanların ücretsiz kahve içebilmeleri için başlatılan, Türkiye’de ise fırınlarda ”askıda ekmek” olarak uygulanan yardım yöntemi, şimdi de tiyatro sahnelerine girdi.

Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Selim Gürata AA muhabirine yaptığı açıklamada, tiyatro bünyesinde, ”askıda bilet” adı altında bir sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını kaydetti.

Tiyatro izlemek üzere gelen kişilerin, kendilerinin yanı sıra fazladan bir bilet alarak ekonomik durumu iyi olmayan kişilere destek olmasını hedeflediklerini belirten Gürata, uygulama ile özellikle üniversite öğrencilerini tiyatroya çekmek istediklerini ifade etti.

Askıda bilet uygulamasının henüz yeterince tanınmadığını ifade eden Gürata, uygulamanın tanınmasıyla, daha çok izleyiciye ulaşacaklarını tahmin ettiğini bildirdi.

Gürata, askıda bilet satın almak isteyenlerin 6 TL’ye tam bilet, 4 TL’ye indirimli bilet, 2 TL’ye de çocuk bileti alabileceğini sözlerine ekledi.