Amatör Tiyatro Günleri Başlıyor

Tiyatro
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’ye bağlı Gösteri Sanatları Merkezi’nin  geleneksel olarak düzenlediği Amatör Tiyatro Festivali’nin 7.’si 1-11 Haziran tarihleri ...
EMOJİLE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’ye bağlı Gösteri Sanatları Merkezi’nin  geleneksel olarak düzenlediği Amatör Tiyatro Festivali’nin 7.’si 1-11 Haziran tarihleri arasında Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi tiyatro salonunda gerçekleştirilecek.

Her yıl olduğu gibi üniversitelerin yanı sıra amatör tiyatro heyecanını yaşatan tiyatro gruplarının da katıldığı Tiyatro Festivali’nde oyunlar ücretsiz olarak sergilenecek.  

Gösteri Sanatları Merkezi Eğitmenlerinden oluşan jürinin değerlendirmeleri sonucu, her yıl olduğu gibi en iyi yapım, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu ve jüri özel ödülü kategorilerinde ödüller sahiplerini bulacak.  

Tiyatro eğitiminde 15. Yılını kutlayan Gösteri Sanatları Merkezi, bir yandan düzenlediği Festival ile amatör tiyatroların heyecanına tercüman olurken öte yandan iki yıl boyunca eğitim verdiği öğrencilerin mezuniyet heyecanını seyirci ile buluşturuyor.

Festivalde ayrıca, 15. Yılını kutlayan Gösteri Sanatları Merkezi öğrencilerinin mezuniyet heyecanları da seyirci ile buluşacak. Bu anlamda  İBB Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde 12 Haziran 2009 Cuma günü saat 19.30’da başlayacak bir  programla, hem amatör tiyatrolara ödülleri verilecek hem de Gösteri Sanatları Merkezi’nin 2. Sınıf mezunları geleneksel Türk tiyatrosunun usta ismi Rauf Altıntak’ın yönetiminde Şinasi’nin Şair Evlenmesi adlı oyununu seyirciyle buluşturacak. Ayrıca, Suat Veral’ın tasvirlerinden ve Rauf Altıntak’ın arşivinden oluşan bir Geleneksel Türk Tiyatrosu sergisi de fuayede davetlilere sergilenecek.