Doğu’yu Birileri Hatırladı!

Tiyatro
2005 yılında Londra Sanat Akademisi desteğiyle çalışmalarına başlayan Hayal Sahnesi Tiyatrosu, Eylül ayı itibariyle "Sanat Doğu’dan yükseliyor" sloganıyla doğu turnesine başladı. Malat...
EMOJİLE

2005 yılında Londra Sanat Akademisi desteğiyle çalışmalarına başlayan Hayal Sahnesi Tiyatrosu, Eylül ayı itibariyle "Sanat Doğu’dan yükseliyor" sloganıyla doğu turnesine başladı. Malatya başta olmak üzere Iğdır, Kars, Elazığ, Mardin sahnelerinde; daha sonra Adana, Mersin, İzmir, Ankara ve final olarak İstanbul’da önemli sahnelerde sergileyecekleri oyun şimdiden sanatseverleri meraklandırdı. Yapılan açıklamaya göre oyunun rejisörlüğünü sürpriz bir yönetmen üstleniyor ve Berlin’den gelecek olan konuk bir oyuncu da sır gibi saklanıyor.

GÖNÜLLÜ DESTEK VERİYORLAR

"Gözyaşımda Aşk Var" adlı tiyatro oyunu ne komedi denilebilecek bir türde, ne de dram özelliği taşıyor. Her insanın duygularına göre şekillenecek ve yoğun duygu geçişlerinin yaşandığı oyun aslında evlilikte özveriyi ve fedakârlığı sorguluyor. "Sanat Doğu’dan yükseliyor" sloganıyla yola çıkacak olan usta oyuncular, Güneşin ilk doğduğu il Iğdır’da ve güneşin son ulaştığı nokta İstanbul’da oyunlarını sonlandıracaklar. Başrollerini Plato Film Okulu ve Türkiye’nin en önemli tiyatro üstatlarından Ayla Algan’ın yetiştirmiş olduğu son yıldız öğrencilerinden Evren Işık ile Hakan Yağız’ın paylaştığı oyunda; Jim Kelly New York, Mizgin Erdoğan, Tuna Algan ve sürpriz oyuncular yer alıyor. Üniversiteler başta olmak üzere sanat topluluklarının da gönüllü olarak destek olduğu oyun gerçek yaşamdan alınan bir kesiti canlandırıyor.