FKM Yeni Sezona Hazır

Tiyatro
İlk kez 2002 yılında perdelerini açan FKM Tiyatrosu, bugüne kadar oyunlarını binden fazla defa sahneleyerek, yüz binlerce izleyiciye ulaştı. Tiyatro, yeni sezonda da hafta sonu oynadığı gişe oyunların...
EMOJİLE

İlk kez 2002 yılında perdelerini açan FKM Tiyatrosu, bugüne kadar oyunlarını binden fazla defa sahneleyerek, yüz binlerce izleyiciye ulaştı. Tiyatro, yeni sezonda da hafta sonu oynadığı gişe oyunlarının yanında şehir içi ve şehir dışı turne organizasyonları ile gelen yoğun talepleri karşılamaya devam edecek.

FKM Tiyatrosu, 2009-2010 sezonunu geçtiğimiz yıllardan devam eden Tuna Boyu ve Hırsız adlı oyunla açacak. Ağustos 2004’ten beri 450 kez sahnelenen ve halen büyük ilgi gören Tuna Boyu, ‘gidenler ile kalanların’ hikâyesini anlatıyor. Örnekleri kendinden bir hareketin binlerce kahramanından bir yiğidi konu alan oyunda, milli kültürümüzün kaybedilmeye yüz tutmuş yanlarını onarmak için gurbete giden yiğitler ile arkalarında bıraktıklarının hikâyeleri sahneye taşınıyor. 3. yılına giren Hırsız oyunu ise ilk kez Kasım 2007’de izleyici ile buluştu. Bugüne kadar 90 kez sahnelenen ve gerçek bir hayat hikâyesinden yola çıkılarak hazırlanan oyunda, hayatını hırsızlıkla geçiren Selim ve iş ortağı Nihat’ın maceraları anlatılıyor.

FKM Genel Müdürü A.Servet Aktosun, kasım ayı içerisinde yeni oyunlarının da seyirci ile buluşacağını söyleyerek, "FKM Tiyatrosu telif hakkına sahip kendi yazdığı-yazdırdığı tiyatro eserlerini sahnelemeye gayret etmiş, böylece yerli tiyatro eserlerinin çoğalmasına imkan tanımıştır. Her cuma Ümraniye Kültür Merkezi’nde, cumartesi-pazar günleri ise Çemberlitaş’taki 900 kişilik kendi sahnemizde seyirciyle buluşuyoruz. Hafta içinde ise yurtiçi ve yurtdışı turnelerimiz devam ediyor."
diyor. 

FKM Tiyatrosu, perdelerini 3 Ekim Cumartesi günü saat 20.00’de Tuna Boyu ile açacak. Ekim ayı boyunca her cumartesi ‘Tuna Boyu’, her pazar da ‘Hırsız’ sahnelenmeye devam edecek.