İstanbul III. Richard İçin Heyecanlı

Tiyatro
Dünya prömiyerini 29 haziranda Londra’da yapan III. Richard, prömiyerin ardından, geçtiğimiz hafta sonu Yunanistan’da gerçekleştirdiği üç temsille 27 bin izleyiciye ulaştı. The Bridge Proj...
EMOJİLE

Dünya prömiyerini 29 haziranda Londra’da yapan III. Richard, prömiyerin ardından, geçtiğimiz hafta sonu Yunanistan’da gerçekleştirdiği üç temsille 27 bin izleyiciye ulaştı. The Bridge Project kapsamında gerçekleştirilen, Sam Mendes’in yönetmenliğini ve dünyaca ünlü oyuncu Kevin Spacey’nin başrolünü üstlendiği III. Richard, ekimde İstanbul’da gerçekleştireceği beş gösteri öncesinde, geçtiğimiz hafta sonu Yunanistan’da sahnelendi. Athens & Epidaurus Festivali kapsamında, 29, 30 ve 31 temmuz tarihlerinde, Atina’ya iki saat mesafedeki Epidauros Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen gösterilerde Kevin Spacey’nin yanı sıra Chandler Williams, Annabel Scholey ve Gemma Jones da oyunculuklarıyla büyük ilgi topladı. Epidauros Tiyatrosu’na üç gün boyunca, 40 derece sıcaklığa ve Atina’ya yaklaşık 150 kilometre mesafeye aldırmayan 27 bin ziyaretçi, Yunanistan’ın dört bir yanından geldi.

Ekimde İstanbul’da

Milattan önce 4. yüzyılda yapılmış, Antik Yunan’ın en önemli hastane-tapınak ve şifa merkezlerinden Epidauros Tiyatrosu, Athens & Epidaurus Festivali’nin en büyük ve en güzel mekânlarından… 15 bin kişi kapasiteli bu antik tiyatro, III. Richard oyununun sahne tasarımı nedeniyle, bir temsilde 9 bin kişiyi ağırlayabildi. Oyunun iki gece olarak planlanan Yunanistan ayağı, yoğun ilgi üzerine bir gece daha uzatıldı.

III. Richard, Londra, Hong Kong ve İspanya’daki gösterilerinin ardından ekim ayında beş özel gösteri için İstanbul’a gelecek. Kevin Spacey ve ekibi 5-6-7-8-9 akşamları saat 20.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ne konuk olacak. İstanbul’un ardından, Pekin, Singapur ve Sydney’i ziyaret edecek oyun, 2012 yılıyla birlikte New York’taki Brooklyn Müzik Akademisi’nde (BAM) gerçekleştirilecek performanslarla turneye devam edecek. III. Richard’ın İstanbul’daki gösterilerinin biletleri Ağustos ayında Biletix satış sistemi ve İKSV’den satışa çıkarılacak.