Yüz Kızartan Komediye Kaliteli Diyemem

Tiyatro
Pek çok televizyon dizisi ve sinema filminde de oynadığı rollerle seyirci karşısına çıkan Algöz, son zamanlarda bol sayıda çekilen komedi filmlerinin kalitesinin sorgulanması gerektiğini söylüyor. Bir...
EMOJİLE

Pek çok televizyon dizisi ve sinema filminde de oynadığı rollerle seyirci karşısına çıkan Algöz, son zamanlarda bol sayıda çekilen komedi filmlerinin kalitesinin sorgulanması gerektiğini söylüyor. Bir yılda onlarca yerli komedi filminin gösterime girdiğine işaret eden Algöz, bunlardan sadece birkaçının kalıcılığı yakalayabildiği görüşünde. Bu durumu komedi filmlerinin belden aşağı espriler etrafında dönüyor olmasına bağlayan Algöz, "Komedi yüz kızartıcı ve bayağı olmamalı. Zekâ taşımalı. Diğer türlüsü sinemaya da seyirciye de bir şey katmaz." diyor. Özellikle "Yahşi Batı"da canlandırdığı Şerif Lloyd karakteriyle büyük beğeni kazanan ve son olarak "Dedemin İnsanları" filminde rol alan oyuncu, "Millet olarak ya dramı seviyoruz ya da komediyi. Arası yok. Bu yüzden sanat filmlerine pek rağbet etmiyoruz." diyor.

Gönlünün her zaman tiyatrodan yana olduğunu aktaran oyuncu, ancak ekonomik nedenlerden dolayı dizilerde rol almak mecburiyetinde kaldıklarını söylüyor. Sinema ve tiyatronun en büyük sorununu ise senaryo üretimindeki yetersizlik olarak görüyor. Metin üretiminde sıkıntı yaşandığını düşünen Algöz’e göre, teknoloji zihinsel üretimi durdurdu ve ne üretildiyse televizyon çıkmadan önce üretildi. Oyuncular arasında örgütlenme sıkıntısı olduğuna da dikkat çeken usta oyuncu, "Biz bugüne kadar sektördeki problemleri ilgili yerlere iletmek için defalarca bir araya geldik fakat teşebbüsümüz sonuçsuz kaldı. Artık insanların şevki kırıldı. Türkiye’de oyunculuk koşullarının iyileşeceğinden ümitsizler." diyor. Ancak kendisinin bu şekilde düşünmediğini belirten Algöz, "Gerek telif haklarına gerekse çalışma koşullarına bir düzenleme getirilecekse bu hükümet döneminde getirilir. Ben bundan ümitliyim." yorumunu yapıyor.
 

Zaman