İmzalı Kitap Satışı Başladı

Kitap
Sanal kitap mağazaları talepleri sonucunda oluşan okur listesiyle kitapları yazara ulaştırıyor. Yazarların imzaladığı kitaplar sitelerce okurların adresine ulaştırılıyor. Biz yazarın imzalı kitabını e...
EMOJİLE

Sanal kitap mağazaları talepleri sonucunda oluşan okur listesiyle kitapları yazara ulaştırıyor. Yazarların imzaladığı kitaplar sitelerce okurların adresine ulaştırılıyor. Biz yazarın imzalı kitabını edinmek isteyen okurların bu sitelerden birine başvurması yeterli. Elif Şafak, Ahmet Ümit, Mehmet Eroğlu, Mustafa Armağan, İpek Ongun, İsmet Özel, Nazan Bekiroğlu, İskender Pala ve Can Dündar gibi yazarlar eserlerini okurlar için imzalayan isimler arasında. Sınırlı sayıda satışa sunulan bu imzalı kitaplar, özellikle sevdiği yazara ulaşamayan Anadolu’daki okurlar tarafından tercih ediliyor. Öte taraftan sıra sıra dizilmiş heyecanla kitap imzalatmayı bekleyen insan manzaraları, okurunu merak eden yazar halleri yakında yavaş yavaş silinecek mi acaba? Bu sorunun cevabını zaman gösterecek.

Kitap fuarlarında kendi imza günlerinin son derece hareketli geçtiğini söyleyen Mustafa Armağan, "Bütün şehirlerde böyle imza günleri yapmak zor. Bir taraftan sık sık e-postalar geliyor. Hocam, kitabınızı imzalayıp yollar mısınız, diye. Onlara cevap vermek zor oluyordu. Açıkçası bu uygulama beni büyük bir yükten kurtardı. Memnunum. İnternetin hayatımıza girmesiyle ortaya çıkan bu yeniliklerin çok fazla yayılmayacağını, ama belli bir dönem okurun talebine cevap vereceğini düşünüyorum." diyor. Mehmet Eroğlu ise uzun zamandır imza günü yapmadığını ve gençken bu işlerin daha iyi olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Kitabın pazarlamasına ilişkin her türlü faaliyete mesafeli dururum öteden beri. Ama bu uygulamanın bazı pratik ve okuru mutlu eden yararları var. Özellikle Anadolu’dan sizi takip eden okurlar için güzel bir şey. Yazara bu şekilde ulaşmış oluyor."

Yazarını göremeyen okurlar

Yayınevlerinin, kitap sitelerinin okuru çekmeye yönelik bu çabaları kuşkusuz boşa çıkmıyor. Çünkü yazarı tarafından imzalanan kitaplar okur için her zaman kıymetli ve heyecan verici olmuştur. Uzun zamandır yazarından imzalı kitap satışı düşüncelerinin olduğunu ve başlattıkları bu uygulamanın çok yoğun bir ilgiyle karşılandığını belirten www.kitapyurdu.com’un sahibi Sadi Kizir, "Sadece büyük şehirlerde yaşayan insanlar değil, Anadolu’da hatta yurtdışında imza günlerine katılma imkânı bulunmayan okuyucuları yazarlar ile buluşturma düşüncesiyle yola koyulduk. Güzel dönüşler aldık. Hatta bazı okuyucularımızın hediye etmek amacıyla tekrar sipariş vermesi dikkatimizi çekti. Önümüzdeki günlerde Ayşe Kulin ve Mehmet Niyazi ile imzalı kitap satışına devam edeceğiz." diyor.

Hiç yüzünü görmediğiniz, sesini duymadığınız bir okura kitap imzalamak veya tam tersi oturup konuşmak istediğiniz bir yazardan imzalı kitap almak farklı bir duygu olsa gerek. Selim İleri, bir söyleşisinde okura kitap imzalamak konusunda bakın neler söylüyor: "Kitap imzalamak, imzaladığınız kişiye göre değişiyor. İmzaladığınız kişiyle bir tanışıklığınız, dostluğunuz varsa çok mutluluk verici bir şey oluyor. Diğer yandan tanımadığım bir okura kitap imzalarken kendimi adeta bir suç işliyor gibi hissediyorum. Çünkü onun size gösterdiği ilgiye sadece bir imza atmakla cevap verebiliyorsunuz. Bu bana her zaman bir vicdan azabı gibi gelir."

Bilinen o ki yazar okunmak ister, yayınevi de kitabın satılmasını. Bu maksadın hasıl olması için daha pek çok yöntem okura sunulacaktır. Okurun yazara, yazarın da okura ulaşması farklı hallere bürünecektir. Biraz ürkütücü ama ya bir gün okur da yazar da Kaf Dağı’nın ardında saklanırsa ne olacak?

Musa İğrek-Zaman

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/