“Çocuğuma Dokunma”

Kitap
Habertürk Gazetesi Muhabiri Tülay Acar’ın anne-babalara rehber olarak hazırladığı “Çocuğuma Dokunma” adlı kitap ikinci baskısıyla kitap raflarındaki yerini aldı. Kitapta, bilinçsizce...
EMOJİLE

Habertürk Gazetesi Muhabiri Tülay Acar’ın anne-babalara rehber olarak hazırladığı “Çocuğuma Dokunma” adlı kitap ikinci baskısıyla kitap raflarındaki yerini aldı.

Kitapta, bilinçsizce internet kullanan çocukların, çocuk pornosu sektörünün kurbanı olabileceğine ilişkin çarpıcı uyarılar, araştırma ve çok sayıda uzmanla yapılmış röportaj yer alıyor.

Çocukların chat odalarında, msn ortamında ya da internette ev ödevi ararken nasıl tuzağa düşürüldüklerinin anlatıldığı kitapta polis operasyonlarında yakalanan zanlıların, özellikle ilköğretim okulu öğrencilerini nasıl tuzağa düşürdüklerine dair çarpıcı bilgilere yer veriliyor.

Kitapta, bazı suçluların chat odalarında tanıştığı çocuklara kendilerini yaşıtı gibi tanıtıp, kontör  vaadiyle  güvenlerini kazanarak çıplak görüntülerini göndermelerini sağladığı, daha sonra şantaj yaptıkları ifade ediliyor. Ayrıca kitapta çocukla nasıl iletişim kurulması gerektiği ve suçla mücadele yöntemlerine dair uzman, psikiyatrist ve eğitimcilerle yapılan çarpıcı röportajlar da yer alıyor.