Milli Kütüphane, Kürtçe yayın zengini çıktı. Raflarında okuyucuya açık 280 adet Kürtçe eser bulunuyor. Derleme Yasası gereği, her süreli veya süresiz yayın, basıldıktan sonra Milli Kütüphane’ye gönderildiği için yıllardır Kürtçe eserler de buradaki yerini alıyor.
Üç milyonluk koleksiyonuyla ‘Türkiye’nin hafızası’ niteliğini taşıyan kütüphanedeki Kürtçe eserlerin çoğunun basımı 1990’dan sonraya tekabül ediyor. Az sayıda da 1980’li yıllarda basılmış eser bulunuyor.
Ancak Millî Kütüphane‘de 1990 yılından günümüze kadar olan dönemde basılan eserlerin çokluğu dikkat çekiyor. Kürtçe eser dışında yine Kürtçenin bir lehçesi sayılan Zazaca eserler de raflardaki yerini almış. Bu lehçedeki eserlerin sayısı ise 10’u geçmiyor. Ayrıca kütüphanede, Türkiye’de basımı yapılan Ermenice, Rumca gibi dillerden eserler de yer alıyor. Araştırma merkezi niteliği taşıyan kütüphanede; Kürtçe Kur’an, siyer gibi dini kitapların yanı sıra Mem-u Zin gibi Kürt efsaneleri, Kürtçe-Türkçe, Kürtçe-İngilizce, Kürtçe-Fransızca sözlükler, Kürtçe dil bilgisi, Kürt geleneği, günlük yaşam ve tarihini anlatan eserler bulunuyor.