Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na atandılar

Yazarlar
Kurumun Yüksek Danışma Kurulu üyeliklerine Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç, Prof. Dr. Ayşe Ayata ve Prof. Dr. Necati Polat, Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne ve Prof. Dr. ...
EMOJİLE

Kurumun Yüksek Danışma Kurulu üyeliklerine Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç, Prof. Dr. Ayşe Ayata ve Prof. Dr. Necati Polat, Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne ve Prof. Dr. İskender Pala atandı. Fatih Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç, Ankara Üniversitesi Tarih bölümünden mezun oldu. Şikago Üniversitesi’nde Yakındoğu dil ve uygarlıkları alanında doktora yaptı. ODTÜ’de görev aldı. Prof. Dr. Ayşe Ayata, Kıbrıs Barış Harekâtı döneminde Bülent Ecevit başkanlığındaki koalisyon hükümetinin Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in kızı. Harekâtın ünlü ‘Ayşe tatile çıksın’ parolası onun adıyla oluşturuldu. ODTÜ Sosyoloji bölümünden mezun oldu. İngiltere’de doktora yaptı. ODTÜ’de Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğretim üyesi. İngiltere’de Manchester ve Oxford üniversitelerinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu, ABD’de Harvard Üniversitesi’nde iki yıl ders verdi.

Prof. Dr. İskender Pala, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Öğretmen kontenjanından katıldığı ordudan YAŞ kararıyla ayrılmak zorunda kaldı. Pala, yetkin çalışmalarıyla genç kuşakların divan edebiyatına ilgi duymasında etkili oldu. Son dönemde Şah ve Sultan, Katre-i Matem, OD gibi romanları geniş kitlelere ulaştı. Yazar İskender Pala, aynı zamanda İstanbul Kültür Üniversitesi öğretim üyesi. Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde öğretim üyeliği yaptı. Türköne’nin yakın tarih ve siyaset bilimi alanında yayımlanmış çok sayıda makalesi ve kitabı bulunuyor. Uluslararası hukuk, sosyal bilimler felsefesi ve siyaset teorisi konularında uzman olan Prof. Dr. Necati Polat, ODTÜ Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi.

Zaman