İstanbul’da yaşamak ayrıcalık

Yazarlar
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gazeteci Yazar Nevzat Bayhan, TRT Arap televizyonuyla, Cem TV canlı yayına katılarak İstanbul’un kültür ve sanatının bu günkü durumunu konuştu. Ba...
EMOJİLE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gazeteci Yazar Nevzat Bayhan, TRT Arap televizyonuyla, Cem TV canlı yayına katılarak İstanbul’un kültür ve sanatının bu günkü durumunu konuştu.

Bayhan, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, yerel, merkezi yönetim ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın yapmış olduğu etkinliklerle,  İstanbul’un kültür ve sanatın başkenti olmaya devam ettiğini söyledi.

Binlerce yıllık tarihi mirasa sahip İstanbul’un, çok renkliğinin yanı sıra eşsiz coğrafya ve jeostratejik konuma sahip olduğunu, bu muhteşem zenginlikleriyle “Avrupa Kültür Başkentliliğinin ötesinde, biz aslında İstanbul’un dünya kültür başkenti olduğuna inanıyoruz.”dedi.

İstanbul olduğu müddetçe birlikte yaşama kültürünün var olacağını, İstanbul’un bu başkentliliği hiçbir zaman kaybetmeyeceğini ifade eden Bayhan,  Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da özel ilgisiyle ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın şehircilik vizyonuyla gerçekleşen büyük organizasyonlarla İstanbul’un aynı zamanda bir kongre merkezine dönüştüğünü, ülkemizin ve dünya medyasının bütün haberlerinde İstanbul’un bulunduğunu söyledi.

Bayhan, İstanbul’un, son yıllarda başarıyla gerçekleştirdiği kongrelere, klasmanındaki dünyanın diğer şehirleriyle yarış içinde olduğunu, bu yarışta kongre turizmi için sadece bir binanın olmasının yetmediğini, gelen konukların konaklamalarının yanı sıra gezecek, alışveriş yapacak, eğlenip hoşça vakit geçirecekleri mekânların da olması ve onlara çeşitli kültürel ve sanatsal faaliyetleri eklemek gerektiğini, her gelen misafirin dünyada ülke ve insanımız lehine kelebek etkisi yaptığını ve bulunduğu yerlerdeki esnafıyla, sokağıyla, caddesiyle… cevap vermesi gerektiğini ifade etti.

“Ekonomimiz büyüyor ve kültürümüz buna paralel gelişmiyor.”diyen Bayhan,  Köydeki malımıza sahip çıkarmış gibi yaşadığımız şehre sahip çıkmamızın bir borç olduğunu ve İstanbul’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu fark etmemiz gerektiğini söyledi.