Google’dan Douglas Adams’a özel doodle

Yazarlar
Bilim kurgu edebiyatının önde gelen isimlerinden Douglas Adams, en tanınmış eserlerini hatırlatan bir doodle ile 61’inci doğum gününde anıldı. Kendisini ünlü yapan eserini ilk olarak 1978 yılınd...
EMOJİLE

Bilim kurgu edebiyatının önde gelen isimlerinden Douglas Adams, en tanınmış eserlerini hatırlatan bir doodle ile 61’inci doğum gününde anıldı.

Kendisini ünlü yapan eserini ilk olarak 1978 yılında BBC’de radyo programı olarak sunmaya başlayan Adams, bir yıl sonra kitap severlerle buluşma şansını yakaladı. Serinin büyük başarısı, radyo programının ardından kitap, çizgi roman ve çizgi filme, en sonunda da Hollywood filmine çevrilmesini sağladı.

İngiltere’nin Cambridge kentinde 11 Mart 1952 tarihinde doğan Adams, 2001 yılında ABD’nin Santa Barbara kentinde geçirdiği ani kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti. Adams, öldüğünde henüz 49 yaşındaydı.

DOODLE’I NASIL KULLANACAKSINIZ?

Google’ın Douglas Adams için hazırladığı doodle, çok fazla görmediğimiz animasyonlu bir çalışma olarak da dikkat çekiyor.

Elektronik panelin üzerindeki çay fincanı, kendisinin yarattığı ‘Dirk Gently’ adlı kurgusal karakterin yer aldığı ‘The Long Dark Teatime of the Soul’ adlı kitaba gönderme yapıyor. 1988 yılında basılan kitap, özel dedektif Dirk Gently’nin maceralarını konu alıyor.

Elektronik ekran üzerinde göze çarpan havlu ise Adams tarafından uzay yolculuklarında mutlaka bulundurulması gereken bir eşya olarak biliniyor. Eğer sol üst köşede gözlerden çarpan kapıya tıklarsanız, karşınıza ‘Otostopçunun Galaksi Rehberi’ adlı eserde öne çıkan paranoyak android Marvin çıkıyor.

‘Paniğe Kapılmayın’ adlı ekrana tıklarsanız, karşısına kulağınıza yerleştirdiğiniz ve her türlü dili anlayacağınız dile çeviren ‘Babel Fish’ adlı cihaz beliriyor. Bu cihaz, Adams’ın en ünlü kurgusal cihazlarından biri olarak biliniyor.

Sağ taraftaki ses açma kapatma tuşundan sesi ayarlarken, yanındaki büyütece bastığınızda Adams hakkındaki arama sonuçlarına ulaşıyorsunuz.

DOCTOR WHO’YA SENARYO YAZDI

Adams, geride bıraktığı kariyerinde Monty Python adlı komedi grubunun üyesi İngiliz komedyen Graham Chapman ile çalıştı. İngiliz aktör Tom Baker’ın ilk serisinde yer aldığı ‘Doctor Who’ adlı dizi için üç bölümün senaryosunu yazdı.

Teknolojiye olan merakının yanı sıra ateizm hakkındaki düşünceleriyle de tanınan Adams, nesli tükenmekte olan canlıları için ‘Last Chance to See’ adlı kitabı yazmıştı.

Douglas Adams kimdir?

Ntvmsnbc

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/