Ben bu tartışmanın neresindeyim?

Yazarlar
Selahattin Eş Çakırgil Star gazetesindeki yazısında son günlerin tartışma konusu “AK Parti’den İslamcıların tasfiyesi” sorununu işliyor. Tasfiye tartışmasını başlatanların “sel...
EMOJİLE

Selahattin Eş Çakırgil Star gazetesindeki yazısında son günlerin tartışma konusu “AK Parti’den İslamcıların tasfiyesi” sorununu işliyor. Tasfiye tartışmasını başlatanların “selden kütük kapma fırsatçılığını” sergilediklerini söylüyor.Çakırgil kendisini şucu-bucu değil “Müslüman”olarak gördüğünü ancak: ” İslamcı diye saldırılanların inançları, dünya görüşlerinin vurulması hedefleniyorsa, belirteyim ki, ‘Beni de hesaba katın, ben de oradayım!’ diyor. İşte o yazıdan bir bölüm..

Nice Müslümanlarla da farklı görüşlere sahip olup onları eleştirebilirim ama nihaî tercihte ‘Lailaheillallah Muhammed’un Resulullah’ diyenlerle aynı saftayım. Merkezde olan, inancımın temel ölçüleridir.

***

Eğer, İslamcılıktan murad, inandığı değerlere göre bir dünya kurulmasını istemek ise, şuûr ve basiret sahibi hangi Müslüman, ‘Ben Müslümanım ama inandığım değerlerin, ölçülerin bir toplum ve dünya düzeni olmasını istemem. Ona karşıyım!’ diyebilir? Birileri, biz de ‘müslümanız..’ diyorlarsa ve sonra da Müslümanları taşlıyorlarsa, onlara, önce içinde bulundukları kafa karışıklığından kurtulmaları tavsiye olunur.

Bu genel çerçeve içinde, bu tartışmaların dışında kaldığımı sananlara, -dikkatlerinden kaçmıştır- 24 Nisan tarihli yazımdan, ‘Tayyip Bey’den beklenen…’ ara cümlesiyle yazdığım notu hatırlatırım.

***

Bu saldırılar, Tayyip Bey’e yakınlık havası verilerek yapıldığından, o gibilere ihtarı bizzat Tayyip Bey’in yapmasını bekliyordum ki, onun, bu konuda dün Rusya’ya giderken söyledikleri, sanırım, birilerinin dizginlenmesi için kâfidir. Şöyle diyor Tayyip Bey: ‘(…)İslamcı olanlar atılıyor, İslamcı olmayanlar getiriliyor’deniliyor. Bir siyasi partinin çalışmalarında, İslamcı olmak ya da olmamak şeklinde bir ayrım yapmak yanlış. Biz tekkeye mürid aramıyoruz ki… (…) Ama bazıları işi tamamen şirâzesinden çıkardı. İşi, kendi belirledikleri çerçevede kalan insanları ‘doğru’, onun dışındakileri de ‘yanlış’ addetme noktasına getirdiler. Onların da böyle bir hakları yok, benim de yok.’

Ama işi şirazesinden çıkaranlara yönelik sözler, TRT Haber’de dün 12.35’teki yayında sansürlendi; niçin?

yazının tamamını okumak için…