Wikileaks Tiyatro Oyunu Oluyor!

Görsel Sanatlar
Wikileaks’in kurucusu Julian Assange, hayat hikâyesini ülkesi Avustralya’da tiyatro sahnesinde ölümsüzleştirecek. Ödüllü Avustrayalı oyun yazarı Ron Elisha tarafından yazılan Stainle...
EMOJİLE

Wikileaks’in kurucusu Julian Assange, hayat hikâyesini ülkesi Avustralya’da tiyatro sahnesinde ölümsüzleştirecek. Ödüllü Avustrayalı oyun yazarı Ron Elisha tarafından yazılan Stainless Steel Rat/Paslanmaz Çelik İspiyoncu adlı oyunun provalarına bu hafta başlanması öngörülüyor. Sun-Herald gazetesinin haberine göre, Wikileaks tiyatrosunda, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ve Assange’ı cinsel tacizle suçlayan İsveç’li kız da canlandırılacak.

Gazete, oyunu dünyanın ilk ‘wikioyunu’ olarak adlandırdı. Oyun, daha once duyurulan birçok Hollywood filminden daha önce izleyici karşısına çıkacak.

Oyunun yönetmeni Wayne Harrison yaptığı açıklamada, Stainless Steel Rat’in değişik, eğlenceli ve tartışma yaratacak bir oyun olacağını dile getirdi. Avustralyalı oyuncu Darren Weller oyunda, Julian Assange’ı canladıracak.