Koleksiyonerler Bu Kez Çallı İçin Yarışacak

Görsel Sanatlar
Müzayedede en çok ilgi görmesi beklenen eser, İbrahim Çallı’nın "Bostancı Sahili’nde Gezintiye Çıkan Kadınlar" isimli tablosu. Yarın gerçekleşecek müzayedede Burhan Doğançay&rsqu...
EMOJİLE

Müzayedede en çok ilgi görmesi beklenen eser, İbrahim Çallı’nın "Bostancı Sahili’nde Gezintiye Çıkan Kadınlar" isimli tablosu. Yarın gerçekleşecek müzayedede Burhan Doğançay’ın eserleri de satışa çıkacak

Conrad Otel’de yarın saat 14.30’da düzenlenecek 5. Geleneksel ve Çağdaş Sanat Eserleri Müzayedesi’nde resim ve hat sanatının nadide örnekleri, antika ev eşyaları ve kişisel eşyalar yer alacak.

İbrahim Çallı’nın “Bostancı Sahili’nde Gezintiye Çıkan Kadınlar” isimli tablosu, 1 milyon 150 bin TL açılış bedeliyle müzayedenin en pahalı eseri olarak öne çıkıyor. Koleksiyonerlerin yoğun ilgi göstermesi beklenen tablonun kıyasıya bir çekişmeye de sahne olacağı tahmin ediliyor. Yaşayan en pahalı Türk ressamı olarak bilinen Burhan Doğançay’ın da 2 eseri müzayedede yer alıyor. Bunlardan “East- West” isimli tablosu 220 bin TL açılış bedeliyle sanatseverlerin ilgisine sunuluyor. Felix Ziem, Nazmi Ziya, Fabius Brest, Frederico Bartolini gibi klasik sanatın ünlü isimlerinin eserleri de müzayedede yeni sahiplerini arayacak. Eren Eyüboğlu, İbrahim Balaban, Ergin İnan, Komet, Nuri İyem, Özdemir Altan, Haluk Akakçe, Ali Teoman Germaner, Ahmet Oran, Abdurrahman Öztoprak ve Arslan Eroğlu da resimleri satışa sunulacak diğer isimler.

Müzayedede Türk resim sanatının seçkin örneklerinin yanı sıra hat koleksiyonerlerinin ilgisini çekecek seçkin eserler de bulunuyor. Ahmet Şevki Efendi’nin “Zerendut Levhası”, İsmail Hakkı Altunbezer’in “Celi Sülüs Hat” eserleri bunlara en iyi iki örnek olarak ifade ediliyor. Yine Altunbezer’in “Murassa Mineli Altın Enfiye Kutusu”; “Osmanlı – Edirnekâri Kasalı Saat”, “Tuğralı Gümüş Leğen İbrik”, “Tuğralı Gümüş Divit” ve altın murassa zarflar gibi çok sayıda antika eser de açık artırmada yer alıyor.

22 SANATÇIDAN ‘BİR’İZ’

Müzayedede ayrıca 22 tanınmış sanatçının katılımıyla yapılan “Bir’iz” isimli resim de satışa sunulacak. Özbilenler Müzayede’nin yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yer alan çalışmanın satışından elde edilecek gelir, ihtiyacı olan çocukların eğitiminde kullanılmak üzere Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlanacak.

Habertürk