Sanat galerileri sezona iddialı hazırlanıyor

Görsel Sanatlar
Şu sıralar İstanbul’daki sanat galerileri eylülden itibaren ağırlayacağı sanatçı listesini netleştirdi. Yeni sezonda birbirinden iddialı sergiler sanatseverleri bekliyor. Peki, hangi galeride ki...
EMOJİLE

Şu sıralar İstanbul’daki sanat galerileri eylülden itibaren ağırlayacağı sanatçı listesini netleştirdi. Yeni sezonda birbirinden iddialı sergiler sanatseverleri bekliyor. Peki, hangi galeride kimler var?

GALERİ NEV İSTANBUL Haldun Dostoğlu (Galeri Yöneticisi)
Bu sezon Galeri Nev İstanbul ’da modern sanatımızın iki en önemli ismi Mübin Orhon ve Nejad Devrim’in hiç sergilenmemiş kâğıt eserleri sergilenecek. Ayrıca ünlü seramik sanatçımız Alev Ebüzziya’nın 10 adet yeni eseri aralık ayında sergilenecek. Günümüz sanatının en önemli isimlerinden Hale Tenger ve Nazif Topçuoğlu ise özel projeler hazırlıyorlar. Modern sanatın en iyi örneklerini seyirciyle buluşturma hedefimiz doğrultusunda sürdüregeldiğimiz programımıza 2012-2013 sezonunda da devam ediyoruz. Yeni sezonda Galeri Nev İstanbul ’da: Mübin Orhon (28 Eylül–24 Ekim), Mike Berg (2 Kasım-1 Aralık), Alev Ebüzziya (7 Aralık–5 Ocak), Nejad Devrim (18 Ocak–23 Şubat), Nazif Topçuoğlu (1–30 Mart), Hale Tenger (5 Nisan–4 Mayıs), Serdar Arat (10 Mayıs–8 Haziran)

Pİ ARTWORKS Yeşim Turanlı (Galeri Direktörü)
Pi Artworks sanatçıları yeni seri işlerini, çalıştıkları diğer uluslararası galerilerden önce yerel piyasada izlenime açarlar. Bu açılım sanatçıların solo sergileri üzerinden yapılandırılıyor. Bunun yanı sıra son üç senedir Pi Artworks çağdaş Ortadoğu sanatını Türk izleyicisi ile buluşturuyor. Geçen sene Mısır kökenli Alman sanatçı Susan Hefuna’nın ‘Istanbul’ isimli solo sergisini açmıştık. Yaz boyunca İran ’dan ‘Mirrors on Iran’ adlı video sergisi hem Tophane hem de Galatasaray galerilerimizde devam ediyor. Önümüzdeki sezon ise bu girişimin devamı olarak daha önce son İstanbul bienalinden hatırladığımız İranlı sanatçı Nazgol Ansarinia işlerine yer veriyoruz.
Yeni sezonda Pi Artworks Galatasaray ’da: Nejat Satı (Ekim), Nezaket Ekici (Kasım-Aralık), Çınar Eslek (Ocak), Turan Aksoy (Şubat-Mart), Nazgol Ansarinia (Nisan-Mayıs)
Yeni sezonda Pi Artworks Tophane’de:
Juan Botella Lucas (Ekim), Nezaket Ekici
(Kasım-Aralık), Serdar Yılmaz (Ocak), Aslı Sungu (Şubat-Mart), Nancy Atakan (Nisan), Gülay Semercioğlu (Mayıs-Haziran)

GALERİ ARTİST Janset Eymür (Galeri Yöneticisi)
Galeri Artist’in sanatçı seçiminde en önemli kriteri, sanatçının dünya sanat tarihine yaptığı/yapacağı katkılar. Sanatçı listemize son katılan isimler Tony Cragg, Richard Long ve İlya&Emilia Kabakov’u sergilemeyi de aslında bu anlamda tercih ettik. Bir de son yıllarda başlattığımız, genç yeteneklere sergi açtığımız Galeri Artist LAB sergilerimiz bulunuyor.
Yeni sezonda Galeri Artist İstanbul ’da: Richard Long (7 Eylül-3 Ekim), Ben Willikens (5-31 Ekim), Jannis Kounellis (3-30 Kasım), Jiri Georg Dokoupil (4-31 Aralık), Wim
Devoye, Daniel Buren, Jan Fabre, Marwan, Tony Cragg, İlya&Emilia Kabakov

GALERİST Eda Berkmen (Yardımcı Direktör)
Galerist 2012-2013 sezonu açılış sergilerini eylül ayında Gavin Turk ve Viron Erol Vert ile gerçekleştirecek. Bu sergileri takiben Kendell Geers, Rasim Aksan, Jason Martin, Serkan Özkaya, Aaron Young ve Tony Cragg gibi Türk ve yabancı sanatçıların eşzamanlı sunumlarını Tepebaşı ve Hasköy’deki mekânlarda sergileyeceğiz. Bu dönem de her zaman olduğu gibi Türk ve dünya sanatında kendini ispat etmiş deneyimli sanatçıları temsil etmenin yanı sıra gelecek vaat eden genç sanatçıları da izleyerek, uzun vadede desteklemeyi ve sektöre kazandırmayı hedefleyen bir sergi programı oluşturduk. Yeni sezonda Galerist’te: Viron Erol Vert, Gavin Turk, Kendell Geers, Rasim Aksan, Jason Martin, Serkan Özkaya, Aaron Young, Tony Cragg

PİLEVNELİ PROJECT
İlhan Ozan (Proje Yöneticisi)
Pilevneli Project’in üzerinde konumlandığı misyon genç sanatçılarla çalışarak onlara kendilerini gösterebilecekleri bir alan açmak. Bu doğrultuda, şimdiye kadar projelerine ev sahipliği yaptığımız sanatçıların çoğunun ilk kişisel sergileriydi. Benzer şekilde yeni sezonda da genç sanatçılarla çalışmaya devam edeceğiz. Eylül ayı programımızda iki proje var. İlki, Pınar & Viola’ya ait bir proje. Bir diğeri ise Nazım Ünal Yılmaz’a ait. Pilevneli Project’teki sergisinde, eski resimlerinin yanı sıra bu proje için yaptığı yeni işlerine de yer verilecek.
Yeni sezonda Pilevneli Project’te: Pınar&Viola (6 Eylül–22 Eylül), Nazım Ünal Yılmaz (27 Eylül–13 Ekim)

CDA PROJECTS &
GALERİ ZILBERMAN
Moiz Zilberman (Galeri Yöneticisi)
Galeri Zilberman’ın Eylül 2012’deki sezon açılışını küratörlüğünü Janet Bellotto’nun yapacağı ve Ortadoğulu sanatçıların işlerinin yer alacağı ‘Tesselation – Make Up’ adlı sergiyle yapacağız. Mart 2013’te de yerli ve yabancı sanatçılardan oluşan başka bir küratörlü -sürpriz- sergimiz olacak. Programda İpek Duben, Azade Köker ve aramıza yeni katılan Ahmet Elhan gibi usta sanatçıların yanı sıra artık kariyer yapmaya başlayan Ferhat Deniz, Ayşegül Sağbaş ve Gülin Hayat Topdemir gibi isimler var. CDA Projects’te ise farklı mediumlarda, çoğunlukla kavramsal işler yapan sanatçılarımızın solo sergilerinin yanında Ocak 2013’te de küratöryal bir projeye yer vereceğiz.
Yeni sezonda CDA Projects’te:
A Guido Casaretto, Nazlı Eda Noyan, Funda
Susamoğlu, Zeynep Kayan, Zeren Göktan, Özlem Şimşek ve Burçak Bingöl .
Yeni sezonda Galeri Zilberman’da: ‘Tesselation Make Up’ başlığı altında Afra Bin Dhaher, Al Fadhil, Ayman Yossri Daydban, Babak Kazemi, Ilgin Seymen, Niloufar Banisadr, Shadia Alem, Sherin Guirguis, Shirin Abu Shaqra, Maitha Demithan, Sadegh Tirafkan, Taravat Talepasand.
Ayrıca İpek Duben, Ferhat Deniz, Ayşegül Sağbaş, Ahmet Elhan, Gülin Hayat Topdemir
ve Azade Köker

THE EMPIRE PROJECT
İdil Deniz Türkmen (Proje Yöneticisi)
Yeni sezonda The Empire Project’te farklı disiplinlerden birçok sanatçının yapıtlarını sergileyeceğiz. Amacımız yurtdışından ve Türkiye ’den kendi vizyonumuz çerçevesinde güncel sanatın en iyi örneklerini izleyiciyle buluşturmak. Galerimizdeki yeni sezon sergilerimiz resim, fotoğraf ve yeni medya üçgeninde tanımlanabilir. Türkiye ’den yeni sanatçılar gösterirken de ortak bir bakış açısına sahip olmayı hedefliyoruz. Buna paralel olarak sezon boyunca devamlılık gösterecek söyleşiler ve video gösterimleri de oditoryumumuzda izlenebilecek. Ana mekânımız Empire Project’te daha önce kendini çeşitli fuar ve sergilerde kanıtlamış sanatçıların işlerine yer verirken, Galata’daki ikinci mekânımız Poligon – The Shooting Gallery’de deneyselliğe daha açık, yeni ve cesur işler göstermeye ve yeni sezon programımızı bu çerçevede şekillendirmeye gayret gösterdik. İzleyicilerle paylaştığımız bu oyun alanında video’dan fotoğrafa, enstalasyondan performansa kadar seyirciyle daha interaktif bir biçimde iletişim kuracak bir dil geliştirmeyi hedefliyoruz.
Yeni sezonda The Empire Project’te:
Timekeeper (27 Eylül-13 Ekim), Cindy
Jansen (18 Ekim-1 Aralık), Erdoğan
Zümrütoğlu (6 Aralık-12 Ocak), Jasper De Beijer (17 Ocak-2 Mart), Mehmet Güleryüz (7 Mart-4 Mayıs), Yükselen Genç Sanatçılar (16 Mayıs-29 Haziran)
Yeni sezonda Poligon’da: Athier Mosawi (4-20 Ekim), Loris Savino (31 Ekim-24 Kasım), Ahmet Can Mocan (3-30 Ocak), Markus Schaden & Frederic Lezmi (7 Şubat-9 Mart), Erhan Özışıklı (14 Mart-13 Nisan), Frederic Lezmi (18 Nisan-4 Mayıs), Görkem Ergün (9-25 Mayıs), Filippos Tsitsopoulos (30 Mayıs-15 Haziran)

ÇAĞLA CABAOĞLU GALLERY
Yeni sezonda Çağla Cabaoğlu Gallery’de: Seydi Murat Koç (2 Ekim–2 Kasım), Gökhan Deniz (7 Kasım-6 Aralık), Yaşam Şaşmazer, Güneş Çınar, M. Sinan Kuran, Esin Turan, Fulya Asyalı, Beyza Boynudelik

GALERİ MANÂ
Aslı Seven (Sanatçı İlişkileri Yöneticisi)
‘Reflecting on Reflection’ sergisi Galeri Manâ’nın yer aldığı tarihi binanın ve mahallenin farklı mimari, tarihi ve kültürel katmanlarını aktive eden eserlerin ve etkinliklerin yer alacağı bir sergi programının başlangıç noktasını oluşturuyor. Bu sergide Türk izleyicisinin İstanbul ’da ilk kez karşılaşacağı Saadane Afif, Abbas Akhavan ve Simon Starling sezon boyunca Galeri Manâ’da kişisel sergileriyle yer alacaklar. Galeri Manâ’nın bu sanatçılar ile çalışıyor olmasındaki önemli etken her birinin kendi alanlarında kuralları yeniden tanımlayarak günümüz çağdaş sanatında öncü bir kimliğe kavuşmuş olmaları. Her biri kullandıkları malzemenin sınırlarını hem fiziksel hem de kavramsal olarak sorgulayan, zorlayan ve sanatsal üretimleriyle yeni ve özgün bir dil oluşturmuş olan isimler.
Yeni sezonda Galeri Manâ’da: ‘Reflecting on Reflection’ başlığı altında Saadane Afif, Abbas Akhavan, Kutluğ Ataman, Hera Büyüktaşçıyan, Özgür Demirci, Olafur Eliasson, Cevdet Erek, Lara Favaretto, Sarkis, Simon Starling ve Alexander Wagner (18 Eylül-10 Kasım)

EGERAN GALERİ
Suzanne Egeran (Galeri Yöneticisi)
Yeni sezon programımız Türk ve yabancı, farklı kuşaklardan (yükselen, kariyerinin ortasında ya da isim yapmış) sanatçılardan oluşuyor. Açılış sergimizde zaman konseptini baz alarak yapılan işler yer alacak. Ardından İlhan Koman’ın son heykelleri ve Şilili heykeltıraş Ivan Navarro’nun Türkiye ’deki ilk solo sergisi gelecek.
Yeni sezonda Egeran Galeri’de:
Minor Truths başlığı altında Selim
Birsel, Ali Kazma, Ali Emir Tapan, Nasan Tur, Mürüvvet Türkyılmaz (6 Eylül–6 Ekim), İlhan Koman (9 Ekim–17 Kasım), Ivan Navarro (22 Kasım–12 Ocak)

RAMPA
Yeni sezonda Rampa’da: Servet Koçyiğit (Eylül–Ekim), Erinç Seymen (Kasım-Aralık), Selma Gürbüz (Ocak-Şubat), Güçlü Öztekin (Mart-Nisan), İnci Furni (Mayıs), Hatice Güleryüz (Haziran)

Radikal