Tek ve Çok sergisi SALT Galata’da

Görsel Sanatlar
Tek ve Çok eşyanın üretimi ve dolaşımına yönelik, araştırma temelli bir sergidir.   Türkiye’de 1955-95 dönemini, adım adım gerçekleştiren sanayileşme ve uzantısındaki tasfiyenin meydan...
EMOJİLE

Tek ve Çok eşyanın üretimi ve dolaşımına yönelik, araştırma temelli bir sergidir.  

Türkiye’de 1955-95 dönemini, adım adım gerçekleştiren sanayileşme ve uzantısındaki tasfiyenin meydana getirdiği nesneler aracılığıyla ele alır.  Endüstri ürünlerinin ilk kez geniş bir alıcı kitlesiyle buluştuğu 80’li yıllarda dolaşımda olan nesnelerden derlenen bu seçki, dönemin üretim ortamını bağımsız hikayelerle inceler. 

T​ek ve Çok

SALT Galata, Kat -1

6 Eylül-13 Kasım 2016

Tek ve Çok sergisi kapsamında 24 Eylül-12 Kasım tarihleri arasında bir araştırma atölyesi gerçekleşecek. Lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımına açık olan atölyenin yürütücülüğünü Sait Ali Köknar, Berkay Küçükbaşlar ve Murat Tülek yapacak. Atölyede, seçili tasarım, kültür ve magazin dergilerindeki reklamlardan hareketle 1980’lerde Türkiye’yi şekillendiren maddi kültür tarihi görselleştirilecek.

Ayrıca sergi paralelinde MOTÖR: Kopya Kültürü ve Popüler Türk Sineması (2014) belgeselinin yönetmeni Cem Kaya tarafından bir gösterim programı hazırlandı. Tek ve Çok Gösterimleri için yapılan seçki, özgün kopyalar ve üretim kültürünü analizde sergiye destek olmak üzere iki temel konuya; 1955-95 aralığında Türkiye’nin toplumsal ve ekonomik meseleleri ile yürütme furyasına dikkati çekiyor. Yönetmenin, gösterim programına ek olarak ayrıca seçtiği bir grup film SALT Galata’daki SALT Araştırma’da izlenebilecek.