Türkiye, İngiltere’ye yaptırdı! Avrupa’nın ilk ekolojik camisi

İbadethaneler
İslamın dünyada yeniden canlanması için çalışmalar yapan Türkiye, bunun son örneğini İngiltere’de hayata geçirdi… İngiliz haber ajansı Reuters, İngiltere’nin Cambridge kentinde aç...
EMOJİLE

İslamın dünyada yeniden canlanması için çalışmalar yapan Türkiye, bunun son örneğini İngiltere’de hayata geçirdi… İngiliz haber ajansı Reuters, İngiltere’nin Cambridge kentinde açılan ve Avrupa’nın ilk çevre dostu camisi olma özelliğine sahip Cambridge Merkez Camii’nin iklim değişikliği ile mücadelede öncü olma amacını haberleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından finanse edilen, Cambridge Merkez Camii, bu ayın başında açılarak Ramazan ayında hizmet vermeye başladı. Reuters’ın haberine göre 30 milyon dolara yapılan ve güneş panelleriyle kaplı cami, bin kişilik bir kapasiteye sahip. Caminin bahçesi arındırılmış yağmur suyu ile sulanırken yapının hiçbir şekilde karbon salınımına yol açmadığı vurgulanıyor.

Caminin yapımına destek veren eski şarkıcı Yusuf İslam, Müslümanların iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir rolünün olabileceğini belirterek, “Cami, yeniden eğitim aldığımız ve evrenle olan uyumu açığa çıkarmak için İslam’ın gerçek doğasının derinine indiğimiz sürecin bir parçası” diyerek Müslümanların iklim değişikliği karşı etkin bir güç olacağını söyledi.

Cambridge Üniversitesi’nden Prof. Timothy Winter, “İklim değişikliği ve türlerin yol oluşuna karşı mücadele sadece insanların varoluşunun değil, Allah’ın hediyelerine saygı duymak ve bunları korumanın da mücadelesidir” dedi.

 

Yeni Akit