Kadir Gecesi Yardımlar 400 Milyon TL’ye Yaklaştı

İslam
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede tarafından Necmettin Dede Parkı’nda düzenlenen iftar programına katıldı. Somali’ye yapılan yardımlara ilişkin, ”...
EMOJİLE

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede tarafından Necmettin Dede Parkı’nda düzenlenen iftar programına katıldı.

Somali’ye yapılan yardımlara ilişkin, ”Şu an itibariyle yardımların 400 milyon TL’ye yaklaştığını görüyoruz. Tabii ki Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nda da vatandaşlarımızın yapacağı katkılarla bu miktar daha fazla olacaktır” dedi.

Konuşmasında Somali’de yaşanan kuraklığa da değinen Bozdağ, şunları kaydetti:

”İftarımızı rahat bir şekilde ve büyük nimetlerle açtık. Ama baktığımız zaman dünyanın başka yerinde ramazanını açamayan insanlar var. Somali’de bugün büyük bir kıtlık var, yokluk var. Tedavi edilemeyen birçok insanların göz göre göre hep ölüme koşması var. Biz millet ve ülke olarak Somali’nin yanında olduk. Büyük bir yardım kampanyası başlatıldı. Bir yandan Diyanet İşleri Başkanlığı bir yandan Kızılay, diğer yandan Diyanet Vakfı, sivil toplum örgütleri ve kamu, yardım seferberliği başlattı. Milletimiz dört bir yandan bu yardımları yapıyor. Şu an itibariyle yardımların 400 milyon TL’ye yaklaştığını görüyoruz. Tabii ki Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nda da vatandaşlarımızın yapacağı katkılarla bu miktar daha fazla olacaktır.”

Trt.net.tr