Miraç Gecesi, Mescid-i Aksa öksüz kalmasın!

İslam
Mirasımız Derneği Başkanı (Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği) Muhammed Demirci, Miraç Kandili dolayısı ile yayınladığı mesajda Miraç hadisesinin yaşandığı Mescid-i Aksa&r...
EMOJİLE

Mirasımız Derneği Başkanı (Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği) Muhammed Demirci, Miraç Kandili dolayısı ile yayınladığı mesajda Miraç hadisesinin yaşandığı Mescid-i Aksa’nın yıllardır işgal altında bulunduğunu hatırlatarak tüm Müslümanların bu gece Peygamber Efendimiz’in  (s.a.v) tüm peygamberlere imamlık yaparak namaz kıldırdığı Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için dua etmesi gerektiğini belirtti.

Mescid-i Aksa’nın altının tümüyle oyulup adeta köstebek yuvası haline getirildiğini söyleyen Muhammed Demirci, Miraç Kandili dolayısı ile yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

Müslümanlar olarak 16 Haziran’ı 17 Haziran’a bağlayan gece mübarek Miraç Kandili’ni kutlayacağız. Hepimiz için çok mühim olan bu gece affedilmek ve Cenab-ı Hakk’a daha yakın olabilmek için dua edeceğiz.

Dinin direği olan 5 vakit namazın farz kılındığı böylesi ulvi bir gecede, Alemlerin Efendisi Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam yeryüzünde insanlığa indirilmiş tüm Peygamberlere Mescid-i Aksa’da imamlık yapıp namaz kıldırmış ve buradan 7 kat semaya yükselmiştir.

Bizim için Kabe ve Mekke ne kadar kutsal ise Kudüs ve Mescid-i Aksa o kadar kutsaldır, Ravza ve Medine ne kadar kutsal ise Kudüs ve Mescid-i Aksa’da o kadar kutsaldır.

Tüm bu kutsiyet Cenab-ı Hakk’ın İsra Suresinin ilk ayetinde bizlere bildirdiği “Bir gece kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu Mescid-i Haramdan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Yüce Allah noksan sıfatlardan münezzehtir. O, gerçekten işiten ve görendir.” mesajla ilan edilmiştir.

Bizler, bu mübarek gecede evlerimizde ve ziyaretlerde bulunacağımız camilerde Rabbimizden sağlık, nimet ve necat isterken Miraç hadisesinin yaşandığı Mescid-i Aksa’nın kâfirlerin işgali altında olduğunu hatırımıza getirip kurtuluşu için dua etmemiz gerekiyor.

Her birimizin en azından dinin direği ve Müslümanın miracı olan 5 vakit namazın hakkı için Mescid-i Aksa teşekkür borcu var.  Hal böyleyken bu gecede Aksa’nın kurtuluşunu duamızda gündem yapıp Rabbimizle konuştuğumuz o özel anlarda duamıza misafir edelim.

Bu vesile ile Aksa’nın özgürlüğü için hapislerde yatan esir kardeşlerimize, Aksanın özgürlüğü için hapislerde yatan esir hanım kardeşlerimize, Aksa’ya saldırı yapılınca Aksa’nın içinde nöbet tutanlara, Çocuklarını aksa sevgisiyle büyüten baba ve annelere, Aksa’yı her gün 5 dakika olsa bile düşünüp dua eden her Müslümana, Aksa’nın kurtuluşu için göz yaşı akıtan her şuurlu Müslümana selamlarımızı ve dualarımızı yineliyor, Aksa yok edilirken sessiz kalan Müslümanlara “Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın işgalinden sorumlu olduğumuzu” hatırlatmak istiyorum.