Hem Yönetmen Hem Vekil Sırrı!

Türk Sineması
Film Arası dergisi’ne konuşan yönetmen ve oyuncular, milletvekili seçilerek Meclis’e giren Sırrı Süreyya Önder’den beklentilerini paylaştı. Zeynep Merve Uygun’un sorularını yan...
EMOJİLE

Film Arası dergisi’ne konuşan yönetmen ve oyuncular, milletvekili seçilerek Meclis’e giren Sırrı Süreyya Önder’den beklentilerini paylaştı. Zeynep Merve Uygun’un sorularını yanıtlayan yönetmen Sinan Çetin ‘Sırrı Süreyya Önder’e güvenim tam’ derken, diğer bir yönetmen Nazif Tunç, ‘onun yönetmenliğini vekilliğine tercih ederim’ dedi. İşte, yönetmen ve oyuncuların Sırrı Süreyya Önder’den beklentileri:

» Selda Alkor: Dilerim bu yıl mecliste olan değerli sanatçı dostumuz yıllardır bilinen konularda devleti arkamızda hissetmemizde gereken desteği alır. Bu güne kadar ne yazık ki çok az sayıda sanatçı arkadaşımız mecliste oldu. Onlar da ellerinden geleni yapmaya çalıştı. Ne yazık ki gereken desteği göremediler.

» Sinan Çetin: Sırrı çok sevdiğim bir arkadaşım, iyi bir sinemacı ve büyük birikime sahip bir entelektüel. Sinema ile kısıtlı olmadan bu ülke için önemli şeyler yapacağına inancım tam. Şu an için sinemadan daha öncelikli sorunları var bu toplumun. Sırrı’nın da bu sorunların çözümü adına elini taşın altına sokmaktan çekinmeyeceğine eminim.

» Nazif Tunç: Sırrı Süreyya Önder’in film çekmesini, senaryo yazmasını milletvekilliğinden daha fazla önemsiyorum. Geçmiş dönemlere göre sinemanın sorunlarının çözümüyle ilgili önemli adımlar atılacaktır. Sinema ve televizyon sektörünün sancılarının dinmesi için başlatılan yasal düzenlemelerin ivedilikle sonuçlandırması gerekir. Sektör çalışanlarının sosyal güvencelerinin yasal olarak düzenlenmesi, telif haklarıyla ilgili sürüncenin bitirilmesi Sırrı Süreyya Önder’den sinemacı bir vekil olarak beklediklerimizdir.