Melbourne Türk Filmleri Festivali başladı

Türk Sineması
Uzun Hikaye’yi beğenerek izlediklerini dile getiren Avustralyalı Türkler, festivalin düzenlenmesinden de memnun olduklarını ifade ettiler. Melbourne Türk Filmleri Festivali’ni organize ede...
EMOJİLE

Uzun Hikaye’yi beğenerek izlediklerini dile getiren Avustralyalı Türkler, festivalin düzenlenmesinden de memnun olduklarını ifade ettiler. Melbourne Türk Filmleri Festivali’ni organize eden Canan Cebeci, festival hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Cebeci, ilki 2009 yılında yapılan festivalin daha sonraki iki yılda maddi imkansızlıklar yüzünden tekrarlanamadığını dile getirerek, bu sene Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı’nın desteği ve Melbourne Başkonsolosluğu’nun himayesi ile yeniden düzenlendiğini aktardı.

Cebeci, festivale gösterilen ilgiden umutlu olduğunu belirterek, "Festivale ilgi çok güzel çünkü şimdiden online bilet satışlarımıza bayağı ilgi gösteriliyor, sanırım beklediğimizden daha fazla ilgi göreceğiz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Melbourne Başkonsolosu Seyit Apak ise Türk filmlerinin artık bütün dünyada izleyici kitlesine sahip olduğunu hatırlatarak, festivalin amacını Melbourne’un dinamik kültür hayatına önemli katkı yapmak olarak açıkladı.

Sabah

12-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Melbourne Türk Filmleri Festivali’nde 7 Türk filmi Melbourne Como Palace sinema salonlarında gösterimde olacak.

Festivalde yer alan filmler, şöyle:

"Reis Çelik’in yönettiği "Lal Gece", Ali Aydın’ın yönettiği "Küf", Pelin Esmer’in yönettiği "Gözetleme Kulesi", Reşit Çelikezer’in yönettiği "Can", Murat Saraçoğlu’nun yönettiği "Yangın var" ve festivalin kapanış filmi Yeşim Sezgin’in yönettiği "Çanakkale 1915."

Sabah