Kısa Film Atölyesi Başlıyor!

Türk Sineması
Ensar Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Sinema Merkezi ücretsiz atölye faaliyetlerine başlıyor. KISA FİLM VE ANİMASYON Ülkemizdeki sinemaya ilgi duyan ve bu konuda eğitim almak isteyen gençl...
EMOJİLE

Ensar Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Sinema Merkezi ücretsiz atölye faaliyetlerine başlıyor.


KISA FİLM VE ANİMASYON

Ülkemizdeki sinemaya ilgi duyan ve bu konuda eğitim almak isteyen gençlerin sinema sektörünün ihtiyaçlarına göre teorik derslerle desteklenmiş uygulamaya yönelik bir eğitim alması, eğitimi sırasında sektörlerle yakın ilişkiler içerisinde bulunmaları, özellikle senaryo oluşturma ve karakter tasarımı konularında yerel kaynaklardan beslenerek özgün bir sinema dili oluşturabilecek bir altyapı tesis edilmesi ve öğrencilerine 10 aylık eğitimden sonra da çeşitli okumalarla kendilerini geliştirmeleri, bakış açılarını zenginleştirip yapacakları çalışmaların kalitesini yüksek tutmaları noktasında bilinç kazandırmaktır.

Sinema alanında eğitim ve istihdam sektörlerini birbirine yakınlaştırarak gençlerin iş hayatına daha hızlı adapte olmalarını sağlamak ve atölye süreci boyunca eğitmenlerin tespitleriyle öğrencilerin sinema sektöründe kendilerine en uygun alana yönelmelerini sağlayarak verimli ve etkin bir iş gücü oluşturulmasına katkıda bulunmaktır. "İstanbul Tasarım Merkezi Teorik ve Uygulamalı Kısa Film Atölyesi” eğitim verdiği 18-24 yaş arası öğrencilerine sanat ve sinema konusunda genel bir alt yapı kazandıracaktır. Temel sanat eğitimini tamamlayan öğrenciler, "Kısa Film" ve "Animasyon" olarak iki ayrı dala ayrılacaklardır.

Bir yıl boyunca konunun uzmanları tarafından verilecek eğitimlerle devam ettikleri dallarda derinleşme fırsatı bulacaklardır; Kısa Film Atölyesinde, ülkemizde eksikliği özellikle hissedilen yerli ve özgün sinema dilinin “yerlilik bilincine haiz gençler” tarafından tasarlanıp kazandırılması düşüncesiyle, özel olarak hazırlanacak zengin bir eğitim müfredatı takip edilecektir. Animasyon Film Atölyesinde, özellikle yerli kaynaklardan beslenecek senaryolarla, tarihimiz ve kültürümüzdeki önemli kahramanları çocuklara tanıtıp sevdirecek yeni animasyon karakterlerle ilgili yoğun çalışmalar yapılacaktır.

"3 Kısa Film" ve "1 Animasyon Film’i" fikir aşamasından, nihai noktaya kadar getirecek olan öğrenciler, bütün bir film çekim tecrübesini edinmiş olacaklardır. İlk derslerde yazmaya başlayacakları film eleştirileri dönem sonunda bir kitapçık olarak basılacak ve böylece öğrenciler birbirlerinin tecrübelerine de ortak olacaklardır. Oluşturulan internet sayfasıyla yapılan faaliyetler kayıt altına alınacak ve daha geniş kitleler haberdar edilecektir.

12 ayın sonunda yapılacak GALA ile hazırlanmış filmler, kitap ve kitapçıklar, proje bülteni geniş bir katılımcı kitle ile paylaşılacaktır.

DERSLER

– Genel Sinema Tarihi
– Genel Sanat Tarihi
– Yönetmenlik
– Senaryo
– Görüntü Yönetmenliği
– Sanat Yönetmenliği
– Kurgu
– Müzik
– Oyunculuk
– Post Prodüksiyon
– Prodüksiyon
– Sinema da Sosyoloji ve Felsefe Kritikleri
– Sinema Yazarlığı
– Film Okumaları
– Karakter Tasarım
– Mekan Tasarım
– Animasyon Teknikleri
– Animasyon Prensipleri
– Uygulamalar

PROGRAM

Atölye Şubat 2013′ te başlayacak. 8 ay eğitim ve 2 ay uygulama olmak üzere toplam 10 ay sürecektir. Dersler Cuma, Cumartesi, Pazar günleri olacaktır. Salı günleri film okumaları ve uygulama yapılacaktır. Ders Saatleri 10:00 – 16:00 arası, günde 5 saat olarak yapılacaktır.

Ayrıntılı Bilgi İçin:www.istanbulsinemamerkezi.org