SineMardin programı belli oldu

Türk Sineması
Uluslararası Mardin Film Festivali SineMardin bu yıl 31 Mayıs – 7 Haziran tarihleri arasında Mardin’de sinemaseverlerle buluşuyor. Sanatsal içeriği CerModern tarafından hazırlanan SineMard...
EMOJİLE

Uluslararası Mardin Film Festivali SineMardin bu yıl 31 Mayıs – 7 Haziran tarihleri arasında Mardin’de sinemaseverlerle buluşuyor. Sanatsal içeriği CerModern tarafından hazırlanan SineMardin Uluslararası Film Festivali’nin konuk ülkeleri arasında, bu yıl Meksika ve Avusturya bulunuyor.

Bu yılki SineMardin’in içeriğinde yer alan "Mülteci Olmak" alt başlığı, Mardin’in doğusunda, batısında ve bizzat kendisinde bir farkındalık oluşturmak adına açıldı. Bölgedeki mülteci sorunundan doğrudan etkilenen ve şu an 20 binden fazla mülteciye ev sahipliği yapan Mardin’de, SineMardin süresince bu kapsamda film gösterimleri ve etkinlikler düzenlenecek.

Bu yıl büyük bir başarıya imza atan Onur Ünlü, son filmi "Sen Aydınlatırsın Geceyi" ile SineMardin’in konukları arasında yer alacak ve 8. SineMardin Film Festivali açılış filmi olacak. Filmin oyuncularından Ali Atay, Serkan Keskin ve Ahmet Mümtaz Taylan’ın da katılacağı film gösterimlerinin ardından, izleyici ile söyleşi gerçekleştirilecek.

SineMardin’in bu yılki programına buradan ulaşılabilir.