Sinemalarda Bu Hafta

Filmler
Hafta boyunca sinemalarda izleyiciyle buluşacak filmler şöyle: Oscarlı oyuncu Renee Zellweger’in başrolünü üstlendiği ”Kasabanın Yenisi – New in Town” sinemalarda. ”Yüzük...
EMOJİLE

Hafta boyunca sinemalarda izleyiciyle buluşacak filmler şöyle:

Oscarlı oyuncu Renee Zellweger’in başrolünü üstlendiği ”Kasabanın Yenisi – New in Town” sinemalarda. ”Yüzüklerin Efendisi” serisiyle tanınan Elijah Wood’un yeni filmi ”Oxford Cinayetleri – The Oxford Murders” gösterime girdi. Reha Erdem’in kamera arkasına geçtiği ”Hayat Var” izleyiciyle buluştu. Gerilim filmi ”Ölümcül İçgüdü – L’Instinct de Mort: Part 1 – Public Enemy: Number One" ile ”Karanlıklar Ülkesi: Lycan’ların Yükselişi – Underworld: The Rise of the Lycans”, haftanın diğer yeni filmleri…

Kasabanın Yenisi

KASABANIN YENİSİ

”Bridget Jones’un Günlüğü” filmiyle ün kazanan Oscarlı aktris Renee Zellweger’in son filmi ”Kasabanın Yenisi (New in Town)” sinemalarda. Jonas Elmer’ın yönettiği filmde, Zellweger’e, Harry Connick Jr., Siobhan Fallon ve J.K. Simmons’ın eşlik ettiği filmin konusu şöyle:
Lucy Hill işine tutkuyla bağlı bir iş kadınıdır. Geçici görevle Minnesota’ya gönderilince hayatı alt üst olur. Fabrikada yapmaya çalıştığı değişiklikler sonucunda çok sayıda işçi çıkaracağı korkusuyla tüm çalışanlar isyan halindedir. Sendika temsilcisi Ted işten çıkarılmalara karşıdır. Meydana gelen komik bir kaza sonucunda fabrika çalışanları da Lucy’ye sıcak davranmaya başlarlar.

OXFORD CİNAYETLERİ

”Yüzüklerin Efendisi” serisiyle tanınan Elijah Wood’un başrolünü üstlendiği ”Oxford Cinayetleri (The Oxford Murders)” gösterime girdi. İspanyol yönetmen Alex de la Iglesia’nın imzasını taşıyan filmde, Wood’un yanı sıra, John Hurt, Leonor Watling ve Julie Cox izleyici karşısına çıkıyor. Guillermo Martine’in kitabından beyazperdeye aktarılan filmin senaryosu, Jorge Guerricaechevarria’nın imzasını taşıyor. İspanya-Fransa ortak yapımı filmde olaylar şöyle gelişiyor:
Oxford Üniversitesi’nde profesör olan Arthur Seldom (John Hurt), okulda başlayan cinayet serisini önlemeye çalışır. Katil cinayetlerin ardında matematiksel semboller bırakmaktadır. Katili durdurmak isteyen profesörün en büyük yardımcısı eski öğrencilerinden Martin (Elijah Wood) olur. Yaşadığı yerde işlenen bir cinayetten sonra işler karışınca, cinayetleri Sherlock Holmes stiliyle mantık ve matematik sembolleri kullanarak çözmeye çalışıyor.

Hayat Var

HAYAT VAR

Reha Erdem’in kamera arkasına geçtiği ”Hayat Var”, bu hafta izleyiciyle buluşan yapımlar arasında yer alıyor. Erdal Beşikçioğlu, Elit İşcan ve Levend Yılmaz’ın rol aldığı film, balıkçılık yapan babası ve yatalak dedesiyle birlikte küçük bir evde yaşayan Hayat’ın bu sert ve acımasız dünyada yaşama tutunma çabasını işliyor.

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Sinema Yazarları jürisi özel ödülüne layık görülen ”Hayat Var”, Şubat ayında gerçekleştirilen 59. Berlin Film Festivali’ne katılan 2 Türk filminden biri oldu ve katılımcılar ile eleştirmenlerden büyük ilgi gördü.

Ölümcül İçgüdü

ÖLÜMCÜL İÇGÜDÜ

Gerilim filmi ”Ölümcül İçgüdü (L’Instinct de Mort: Part 1 – Public Enemy: Number One)”, vizyona girdi. Yönetmenliğini Jean-François Richet’nin üstlendiği filmin başrol oyuncuları, Gerard Depardieu, Gerard Lanvin, Mathieu Amalric ve Ludivine Sagnier. Fransa-İtalya-Kanada ortak yapımı film, 1979’da hayatını kaybeden Fransız gangster Jacques Mesrine’in hayatını beyazperdeye getiriyor.

KARANLIKLAR ÜLKESİ: LYCAN’LARIN YÜKSELİŞİ

”Karanlıklar Ülkesi: Lycan’ların Yükselişi (Underworld: The Rise of the Lycans)”, haftanın beşinci yeni filmi. Michael Sheen, Rhona Mitra, Bill Nighy ve Kevin Grevioux’nun rol aldığı filmin senaryosu Len Wiseman, Kevin Grevioux ve Danny McBride’ın imzasını taşıyor. ”Karanlıklar Ülkesi: Lycan’ların Yükselişi”, güçlü ve ölümsüz iki ırk arasında patlak veren asırlık kan davasını konu alıyor.