Cem Yılmaz ‘Yahşi Batı’yla Geliyor

Filmler
 Cem Yılmaz, NTV‘de katıldığı Neden programında yeni filmi ‘Yahşi Batı‘yı anlattı… Can Dündar, NTV’de ekrana gelen ‘Neden’ programının sezon finalini ünl...
EMOJİLE

 Cem Yılmaz, NTV‘de katıldığı Neden programında yeni filmi ‘Yahşi Batı‘yı anlattı…

Can Dündar, NTV’de ekrana gelen ‘Neden’ programının sezon finalini ünlü komedyen Cem Yılmaz ile birlikte yaptı.

Cem Yılmaz, 2009 yılının çeşitli haberlerini kendince yorumlarken, yeni filmi Yahşi Batı hakkında da izleyiciyi bilgilendirdi.

1800’lü yılların ikinci yarısında 2 Osmanlı Türkü’nün Amerika’da yaşadıklarını konu alan filmin yazım sürecinin bitmekte olduğunu anlatan Cem Yılmaz, neden Yahşi Batı ismini tercih ettiğini şöyle anlattı:
Cem Yılmaz gülme krizi geçirdi

"Yahşi Batı deyince akla gelen bir şey var. Belli ki bir Western filmlerine gönderme olacak bir şey. Kaçınılmaz akla gelen şey bu. Amacım tırnak içinde bir kovboy filmi çekmek değil. Tarih olarak 1850, 60-70 oralarda geçtiği için ve mesele Amerika’da geçtiği için ve iki Türk’ün iki Osmanlı’nın başına gelen bir macera olduğu için Yahşi Batı tabir olarak bizim filmin içindeki kahramanların tabiri olarak öyle bir isme oturuyor."

Filmin çok fantastik olmadığını ifade eden ünlü şovmen, eğlenceli bir film olacağını belirtti ve "Filmin kahramanları, başlarına bizim kovboy filmi diye izlediğimiz tabloya düşüyorlar. İnsanlar hani bilim kurgu şeyi beklemesinler. Bi zaman makinasına binip oraya mı gidiyorlar, değil fiziken oradalar. Orada hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Bizim o filmlerde görüp de korktuğumuz kovboylar, kimsenin ne dediğine pek anlam veremediği bir Kızılderili kabile lideri falan var" diye konuştu.

Can Dündar, "Yaşanmış mı?" diyerek hikayenin gerçek olup olmadığını sorgulayınca kahkaha atan Cem Yılmaz, "Olmasını çok isterdim, yaşanmasını isterdim doğrusu. Biraz da benim alanım eğip bükebileceğim bir serbestliğim olduğu için, konularla ve hikayelerle ya da filimin yapısı, anlatım diliyle çok oynaşabileceğim bir şey olduğu için komedi janrında olmasını istediğim gibi tasarlıyorum hikayeleri" diye konuştu.
 
Filmi tarihsel bir gerçekliğe oturtma konusuna da değinen Yılmaz, "O tarihte bu var mıydı, diyecek şeyleri yapmamaya gayret ederim" ifadesini kullandı.

HANGİ ROLDE OYNAYACAK?

Cem Yılmaz, filmin çekimlerine Temmuz sonunda başlayabileceklerini, Ocak ayında da vizyona girebileceğini vurgularken, Can Dündar, "Cem Yılmaz ne rolde oynuyor?" sorusunu yöneltti.

Yılmaz, "Söyleyemem, gizli… Yani gizli polisi oynuyorum onun için ama söyleyene kadar tabii. Gizli polis deyince söyledikten sonra bir kıymeti yok" dedi.

Televizyon Gazetesi