O Akdeniz’in En İyi Yönetmeni!

Filmler
Avrupa ve Akdeniz Arasındaki Lazio Bölgesi Uluslararası Ödül Töreni’nin 4’üncüsü, Roma’daki Complesso del Vittoriano binasında gerçekleştirildi. Tören öncesi çeşitli Akdeniz ülkeleri...
EMOJİLE

Avrupa ve Akdeniz Arasındaki Lazio Bölgesi Uluslararası Ödül Töreni’nin 4’üncüsü, Roma’daki Complesso del Vittoriano binasında gerçekleştirildi. Tören öncesi çeşitli Akdeniz ülkelerinin fotoğrafçılarının eserlerinden oluşan Akdeniz Dünyaları (Mondi Mediterrani) isimli sergi düzenlendi. Sergide Ara Güler’in de üç İstanbul fotoğrafı yer aldı.

Özpetek’e ödülünü, Lazio Bölgesi Başkanı Piero Marrazzo ve kültür-sanat alanında yazılarıyla tanınan Gazeteci Vincenzo Mollica verdi. Ödülü Ferzan Özpetek’e verdiği için çok gururlu olduğunu söyleyen Mollica, “Ferzan benim favori İtalyan yönetmenimö dedi.

Marrazzo ise Özpetek’i İtalya’nın gururu olarak niteleyerek, “İletişim çok önemli. Ferzan, Akdeniz’deki en önemli, çağdaş yönetmenlerden biri. Filmleri aktüel ve çok heyecanlı. O Türkiye’de doğdu, İtalya’da öğrenim gördü ve yaşamının büyük kısmını burada geçirdi. O bizim gururumuz. Filmlerini mesaj vermek için yapıyor. Çalışmaları insanların içine işliyor" diye konuştu.

Ödülü alırken çok duygulandığını söyleyen Ferzan Özpetek, “Bu fantastik şehirde 34 yıldır yaşıyorum. Bir diğer fantastik şehir olan İstanbul’da doğdum. Bunun için çok şanslıyım. Her zaman iki ülke için tanıtım yapıyorum. Herkese teşekkürlerö diye kısa bir konuşma yaptı.

Özpetek ayrıca ödülün veriliş nedenini ise, “Geçen sene Rita Levi Montalcini’ye (100 yaşındaki İtalyan bilim kadını) verilmiş. Çok hoş, çok anlamlı bir ödül. Çünkü Akdeniz ülkelerini temsil eden kişilere veriliyor" diye anlattı. 

Özpetek’in çekimlerini Puglia bölgesinde yer alan Salento’da yapacağı komedi türündeki yeni filmi ‘Mine Vaganti’nin (Serseri Mayınlar), geleneksel bir İtalyan ailesini konu alacak.

Özpetek, çekimlere 7 Eylül’de başlayacağını söyledi.