Sinema Burada!

Filmler
Bu yılki teması ”Bilgi, bilişim, iletişim ve insan” olarak belirlenen Sinema Burada Festivali‘nin açılış töreni, İzmir Sanat‘ta yapıldı. Törene  Ayşen Guruda, Volkan Sever...
EMOJİLE

Bu yılki teması ”Bilgi, bilişim, iletişim ve insan” olarak belirlenen Sinema Burada Festivali‘nin açılış töreni, İzmir Sanat‘ta yapıldı. Törene  Ayşen Guruda, Volkan Severcan, Nursan Esenboğa ile Kudret Sabancı gibi isimler katıldı.

Festivalin açılış töreninin ardından, başrollerini Tarık Akan ve Şerif Sezer’in paylaştığı ”Deli Deli Olma” filmi gösterildi.

Konuk ülke ispanya

Filmlerin ücretsiz izleneceği festivalde, etkinliğin bu yılki ”konuk ülkesi” olarak İspanyol sinemasının usta yönetmenleri Luis Bunuel, Pedro Almadovar ve Alejandro Amenabar‘ın filmlerinden örnekler sunulacak.

”Bilgi, bilişim, iletişim ve insan” olarak belirlenen ana tema kapsamında, ”Azınlık Raporu”, ”Melekler ve Şeytanlar”, ”Göl Evi’‘ ve ”Tez” filmleri sanatseverlerle buluşacak.

Bu yıl hayatını yitiren oyuncu Gazanfer Özcan‘ın ”Beyaz Melek” filmiyle anılacağı festivalde, İEF’te ”onur konuğu il” olarak yer alan Çanakkale de Turgut Demirağ‘ın ”Çanakkale Aslanları” adlı filmiyle temsil edilecek.

Genç sinemacılar için ”Film Atölyesi” kurulacak festivalde, Türk sinemasının son dönemlerde öne çıkan yönetmenlerinin konuk edileceği söyleşiler düzenlenecek.