Dabbe 2 Sizi Dehşete Düşürecek

Filmler
Kıyametin internetten yayılan bir virüsle başlayacağını anlatan ‘Dabbe’ ve gerçek bir öyküden uyarlanan ‘Semum’ filmleriyle bir milyondan fazla izleyiciye ulaşan yönetmen Hasan...
EMOJİLE

Kıyametin internetten yayılan bir virüsle başlayacağını anlatan ‘Dabbe’ ve gerçek bir öyküden uyarlanan ‘Semum’ filmleriyle bir milyondan fazla izleyiciye ulaşan yönetmen Hasan Karacadağ, üçüncü filmi ‘Dabbe 2‘nin çekimlerini tamamladı. ‘Türk korku filmi’ konseptini dünya sinemasına kazandırmak isteyen Karacadağ, ‘Dabbe 2’de, Kur’an-ı Kerim‘deki Duhan Suresi‘nden yola çıkarak ürkütücü bir hikaye anlatıyor.

DÖRT HAFTADA ÇEKİLDİ

Çekimleri dört haftada yapılan bu film için din bilginlerine danışan, 3D ve özel modelleme tekniklerini kullanan Karacadağ ‘Dabbe 2’yi şu sözlerle anlattı: "Filmde üç şeye dikkat ettim: Yeni ve yerel bir hikaye akışı yakalamak; güvenilir Türk-İslam kaynaklarına başvurmak; efekt ve animasyon tasarımlarını Türkler’e emanet etmek." 25 Aralık’ta vizyona girecek yapımda Sefa Zengin, İncinur Daşdemir, Deniz Olgaç, Muharrem Dalfidan ve Leyla Göksun rol alıyor.

DABBE VE CİNLER KATLİAM İÇİN GÖKTEN İŞARET BEKLİYOR

Hasan Karacadağ‘ın ikinci filminde olaylar şöyle gelişiyor: İnternetle her eve giren Dabbe, cinler ve bazı varlıklarla dünyadaki tüm elektromanyetik sistemleri ele geçirmiş ve son saldırı için gökten işaret beklemektedir. Kur’an’da belirtilen ve aniden göklerden inecek olan kıyamet alameti ‘Duhan’ ise yeryüzüne doğru ilerlemeye başlamıştır. Son saatlerini yaşayacaklarından habersiz insanlar bu varlıklarla karşı karşıya gelecektir.