İtalyan Film Haftası Başlıyor

Filmler
Yapılan açıklamaya göre, MedFilm Festival Onlus‘un, Vivident ve İstanbul İtalyan Kültür Merkezi işbirliği ile düzenlediği etkinlik, iki ülke arasında kültürel diyaloğu ve karşılıklı anlayışı kol...
EMOJİLE

Yapılan açıklamaya göre, MedFilm Festival Onlus‘un, Vivident ve İstanbul İtalyan Kültür Merkezi işbirliği ile düzenlediği etkinlik, iki ülke arasında kültürel diyaloğu ve karşılıklı anlayışı kolaylaştırarak toplumların işbirliğine yeni yollar açmayı amaçlıyor.

Etkinlik boyunca 2009 yılında vizyona girmemiş filmler arasından seçilen 10 uzun metrajlı filmin yanı sıra kısa filmler ve belgeseller gösterilecek.

Uzun metrajlı filmlerin 1920’li yıllarda inşa edilmiş olan Alkazar sinemasında Türkçe alt yazılı olarak gösterileceği festivalde, kısa film ve belgeseller de Pera Müzesi’nin oditoryumunda izlenebilecek.
Toplamda 25 ismi, çok sayıda konuğu, profesyoneller ile görsel işitsel sektörün uygulayıcılarını bir araya getirecek etkinlikte, İtalyan oyuncu Valentina Carnelutti’ye de ”Vivident Özel Ödülü” verilecek.