İşçi Filmleri Festivali Başladı

Filmler
4. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Mersin‘de Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki açılış töreniyle başladı. Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, törende yaptığı konuş...
EMOJİLE

4. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Mersin‘de Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki açılış töreniyle başladı.

Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, törende yaptığı konuşmada, bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivalin amacının, Türkiye ve dünyadan emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmak ve Türkiye’de işçi filmi üretimini özendirmek olduğunu söyledi.

Festivalin daha fazla izleyiciye ulaşmasıyla gittikçe güçlendiğini ifade eden Birol, ”festival kapsamında, ‘Biz başka dünya isteriz’ temasıyla kriz, işsizlik, güvencesizlik, mücadele dolu emek öyküleri beyaz perdeye yansıyacak” dedi.

Birol, tüm gösterimlerin her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz izlenebileceğini belirterek, 1990-1991 yıllarındaki Zonguldak grevi ve yürüyüşünü anlatan ‘Yüzbin Kişiydiler’ belgeselinin gösterimiyle başlayan festivalin, 27 Aralıkta sona ereceğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Öğrenci Kolektifleri Grubu müzik dinletisi sundu. Festival kapsamında 50 belgesel ve film gösteriminin yanı sıra panel ve söyleşiler de gerçekleştirilecek.