Cannes Bu Sene Çok Farklı Olacak

Filmler
Tim Burton‘ın daha önce sergilenmeyen resim, çizim, taslak, kukla, maket ve fotoğrafları… 63. Cannes Film Festivali‘nin jürisine bu sene sıradışı tarzıyla bilinen Amerikalı yönetmen ...
EMOJİLE

Tim Burton‘ın daha önce sergilenmeyen resim, çizim, taslak, kukla, maket ve fotoğrafları…

63. Cannes Film Festivali‘nin jürisine bu sene sıradışı tarzıyla bilinen Amerikalı yönetmen Tim Burton başkanlık yapacak.

12-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde dokuz kişilik jüriye başkanlık yapacak 51 yaşındaki yönetmen, "Bir düş gerçekleşmiş oluyor. Üç programı birlikte izlediğim ve 48 saatlik korku film maratonlarıyla geçen bir gençlik döneminin ardından kendimi Cannes için hazır hissediyorum" dedi.

Sinemanın en yaratıcı ustaları arasında yer alan Burton, bugüne kadar çoğu kültleşen ‘Beetle Juice/ Beter Böcek’, ‘Edward Scissorhands/ Makas Eller’, ‘Batman’, ‘Batman Returns/ Batman Dönüyor’, ‘Ed Wood’, ‘Sleepy Hollow/ Hayalet Süvari’, ‘Big Fish/ Büyük Balık’, ‘Corpse Bride/ Ölü Gelin’ gibi birçok ‘masal’a imza attı.

Tim Burton’ın son filmi ‘Alis Harikalar Diyarında/ Alice in Wonderland’ 5 Mart’ta gösterime girecek.

Dünyanın en önemli festivallerinin başında gelen Cannes Film Festivali‘nin jürisine geçen yıl ünlü Fransız film yıldızı Isabella Huppert başkanlık etmişti.