Karadeniz Kadını Anlatılıyor

Filmler
‘İfakat’ belgeselinin galası, önceki akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu‘nda yapıldı. Yönetmen Orhan Tekeoğlu‘nun ev sahipliği yaptığı geceye, kendisi de Trabzonlu olan Devlet ...
EMOJİLE

‘İfakat’ belgeselinin galası, önceki akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu‘nda yapıldı.

Yönetmen Orhan Tekeoğlu‘nun ev sahipliği yaptığı geceye, kendisi de Trabzonlu olan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak başta olmak üzere Ağaoğlu Şirketler Grubu, TÜRSAK ve Turk Mall gibi sponsor şirketlerin yöneticileri, işadamları ve çok sayıda Karadenizli katıldı.

‘Uçuruma yürüyen kadınlar’ sloganıyla Karadeniz kadınının zorlu hayat şartlarını anlatan belgeselde, her ne kadar bir bölgeyi merkeze alsa da İç Anadolu, Doğu ve Ege‘de yaşayan kadınların sorunlarına da göndermeler yapılıyor.

Devlet Bakanı Özak, kadınlar için, "Çok yorduk onları, çok borcumuz var. Bu bakımdan Orhan Tekeoğlu‘nun bu sorumluluk projesinin bizlere ders olması lazım. Kendisine teşekkür ediyorum.” derken, belgeselin yönetmeni Tekeoğlu, Karadeniz‘de erkeklerin gurbete gittiklerini ve bütün yükün kadınların sırtında kaldığına vurgu yaptı.

Tekeoğlu, "Aslında bu belgeselle biz erkekler günah çıkartıyoruz. Artık bu kadar ağır bir yükü taşımasını istemiyoruz kadınlarımızın.” dedi. İfakat, Karadeniz kadınının hüzünlü yüzüne ve zor hayat şartlarıyla mücadelesine ayna tutuyor. Yalnızca festivallerde gösterilecek olan belgesel, önümüzdeki günlerde Macaristan yolcusu.