Damon ‘Yeşil Bölge’ ile Geliyor

Filmler
Oscar ödüllü Matt Damon ve uluslararası düzeyde tanınan yönetmen Paul Greengrass (Medusa Darbesi, Son Ültimatom, Uçuş 93) tüyleri diken diken eden en yeni gerilim filmleri "Green Zone/Yeşil Bölge...
EMOJİLE

Oscar ödüllü Matt Damon ve uluslararası düzeyde tanınan yönetmen Paul Greengrass (Medusa Darbesi, Son Ültimatom, Uçuş 93) tüyleri diken diken eden en yeni gerilim filmleri "Green Zone/Yeşil Bölge" için tekrar bir araya geldiler. Filmde, bir asker savaşa girmiş, istikrarsız bir ülkede meydana gelen komployu ortaya çıkarmak için elinden geleni yapacak.

Fakat savaşçının tek bir seçeneği var: Gizli gerçeği bulmak için saklandığı yerden çıkmak.

Yıl 2003 ve Amerikan Ordusu’ndan Birinci Sınıf Astsubay Roy Miller (Damon) ve denetçilerden oluşan ekibi, komutanları tarafından Irak çölünde saklandığına inanılan silahları bulmaları için görevlendirilir. Tuzaklarla dolu bir alandan diğerine doğru hızla hareket eden adamlar ölümcül kimyasal maddeler ararken, görevlerinin amacını alt üst eden ayrıntılı bir örtbas etme girişimiyle karşılaşırlar.

Birbiriyle kesişen amaçlara sahip casusların arasında kalan Miller, ya yolsuzluk yapan bir rejimi temize çıkaracak ya da istikrarsız bir bölgede savaşı kızıştıracak olan cevapları ararken yabancı topraklardaki gizli ve yanlış bilgilerin içinde avlanmak zorundadır.

Working Title’dan Tim Bevan ve Eric Fellner (A Serious Man, Uçuş 93), Lloyd Levin (Watchmen, Uçuş 93) ve Greengrass’ın yapımcılığını üstlendiği Yeşil Bölge’nin senaryosu Akademi Ödülü sahibi Brian Helgeland (Los Angeles Sırları, Gizemli Nehir) tarafından yazıldı.

Bu güncel gerilim filminde Damon’a katılan yıldızlar: Savunma Bakanlığı Haber Alma ajanı Clark Poundstone rolündeki Greg Kinnear (Flash of Genius, Baby Mama); CIA istasyon şefi Martin Brown rolündeki Brendan Gleeson (In Bruges, BBC’nin Into the Storm); Wall Street Journal’da çalışan gazeteci Lawrie Dayne rolünde Amy Ryan (Sahtekar, Kızımı Kurtarın); Miller’ın çevirmeni olan Irak vatandaşı Freddy rolünde Khalid Abdalla (Uçurtma Avcısı, Uçuş 93); ve hem Miller’ın görevini hem de kendisini yok edebilecek olan Özel Kuvvetler görevlisi Yarbay Briggs rolünde Jason Isaacs (Harry Potter filmleri, Kara Şahin Düştü).

Yapım: 2009, 2010 ~ ABD, Fransa, İngiltere, İspanya
Tür: Aksiyon, Dram, Savaş
Yönetmen:
Paul Greengrass
Senaryo: Brian Helgeland, Rajiv Chandrasekaran
Senaryo (Kitap):
Rajiv Chandrasekaran
Yapımcı: Tim Bevan, Eric Fellner, Lloyd Levin
Oyuncular:
Yigal Naor (General Al Rawi), Said Faraj (Seyyed Hamza), Faycal Attougui (Al Rawi Bodyguard), Aymen Hamdouchi (Ayad Hamza), Matt Damon (Miller), Nicoye Banks (Perry)
Görüntü Yönetmeni: Barry Ackroyd
Müzik: John Powell
Filmin Websitesi: www.greenzonemovie.com
Süre:
1 saat 55 dk

"Green Zone/Yeşil Bölge" 30 Nisan 2010 tarihinde Türkiye’de vizyona girecek…

İŞTE "GREEN ZONE/YEŞİL BÖLGE"NİN FRAGMANI

 

İŞTE "GREEN ZONE/YEŞİL BÖLGE"NİN AFİŞİ