Uçan Süpürge Bugün Başlıyor

Filmler
"Sinemada kadına atfedilen kötülükler" ana temasının işlendiği 13. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bugün başlıyor. Türkiye’den ve dünyadan kadın yönetmenlerin uzun,...
EMOJİLE

"Sinemada kadına atfedilen kötülükler" ana temasının işlendiği 13. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bugün başlıyor.

Türkiye’den ve dünyadan kadın yönetmenlerin uzun, kısa, belgesel ve animasyon filmlerinin belirli başlıklarda izleyiciye sunulduğu ve bu çerçevede panel, söyleşi ve sergilerin düzenlendiği festivalde Fipresci ve Genç Cadı ödülleri de veriliyor. Uçan Süpürge Onur Ödülü bu sene ‘Yeşilçam sinemasında kötülüğü zarafetle taşıdığı‘ gerekçesiyle Lale Belkıs‘ın olacak. 

Bilge Olgaç Ödülleri sinema oyuncuları Gülsen Tuncer ile Deniz Özden’e verilecek. Genç Cadı adayları arasında ise Uzak İhtimal’le Görkem Yeltan, Bornova Bornova’yla Damla Sönmez, Kıskanmak’la Nergis Öztürk, Başka Dilde Aşk’la Saadet Işıl Aksoy, Yahşi Batı’yla Demet Evgar, Ejder Kapanı’yla Berrak Tüzünataç da bulunuyor.