Genç Cadı Ödülü Damla’nın

Filmler
13.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali‘nde "Genç Cadı Ödülü"ne "Bornova Bornova" filmindeki oyunculuğuyla Damla Sönmez layık görülürken, "Uluslararası Fil...
EMOJİLE

13.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali‘nde "Genç Cadı Ödülü"ne "Bornova Bornova" filmindeki oyunculuğuyla Damla Sönmez layık görülürken, "Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) Ödülü"nü de Ursula Meier’in yönettiği "Yuva" filmi aldı. Festival, Kızılırmak Sineması’nda düzenlenen törenle sona erdi.

Törende, sunuculuğu Merve İldeniz ve "Kosmos" filminin oyuncusu Sermet Yeşil üstlendi. Festivalde, "FIPRESCI Ödülü"nü, 13 film arasından Ursula Meier’in yönettiği "Yuva" kazandı. Genç oyuncuları desteklemek için ilki geçtiğimiz yıl verilen "Genç Cadı Ödülü"ne de "Bornova Bornova" filmindeki performansı dolayısıyla Damla Sönmez layık görüldü.

Sönmez, 36 aday arasından ödüle hak kazandı. Ödülünü geçtiğimiz yılın "Genç Cadı"sı Elit İşcan’dan alan Sönmez, şunları söyledi: "Ben festivale çok teşekkür etmek istiyorum. Bu ödülü Bedia Muvahhit, Afife Jale ve Neyyire Neyir için almak istiyorum. Onlar kötü olarak mimleneceklerini düşünselerdi, bu riski alamasalardı, o sahneye çıkamasalardı biz şu an bu ülkede burada olmayabilirdik. Bu ödülü onlar için alıyorum. Ekibime ve aileme çok teşekkür ediyorum." Törenin sonunda "Yuva" filmi ücretsiz gösterildi.