‘Senaristin Yolculuğu’ Başlıyor

Filmler
SENDER (Senaryo Yazarları Derneği) tarafından düzenlenen "Senaristin Yolculuğu" semineri 14 Kasım-12 Aralık tarihleri arasında her pazar bir senaryo yazarını konuk ediyor. İki saatlik film g...
EMOJİLE

SENDER (Senaryo Yazarları Derneği) tarafından düzenlenen "Senaristin Yolculuğu" semineri 14 Kasım-12 Aralık tarihleri arasında her pazar bir senaryo yazarını konuk ediyor. İki saatlik film gösteriminin ardından söyleşi şeklinde gerçekleşecek seminerin konukları Reha Erdem, Mert Fırat, İlksen Başarır, Ümit Ünal, Selim Demirdelen ve Önder Çakar. Seminere katılanlar, yazarıyla beraber izledikleri filmin ardından bir fikrin bir filme dönüşme macerasını ilk ağızdan dinlerken, merak ettikleri sorulara da yanıt bulabilecek.

Program

Tarihler: 14 Kasım, 21 Kasım, 28 Kasım, 5 Aralık, 12 Aralık 2010
Saat: 12:00
Yer: Senaryo Yazarları Derneği, Türsav Sinema Evi Gazeteci Erol Dernek Sokak No:8 Kat:2 Beyoğlu

14 Kasım Mert Fırat-İlksen Başarır (Başka Dilde Aşk)
21 Kasım Ümit Ünal (Ara)
28 Kasım Reha Erdem (Kosmos)
5 Aralık Selim Demirdelen (Kavşak)
12 Aralık Önder Çakar (Takva)

Nilgün Öneş Uygulamalı Senaryo Atölyesi

Öte yandan, kurulduğu günden beri meslekiçi eğitim çalışmalarıyla sektörün genel kalitesini yükseltmeyi amaçlayan SENDER’in atölye çalışmaları da başlıyor. Bu yılki atölyeleri derneğin genel başkanı ve Süper Baba, İkinci Bahar, Yabancı Damat, Hatırla Sevgili, Bu Kalp Seni Unutur mu gibi dizilerle Güz Sancısı filminin senaryo yazarı Nilgün Öneş verecek. 12 hafta sürecek olan atölye, bir cümleden, uzun metraj bir film hikayesine giden yolu uygulamalı olarak yaratmayı hedefliyor. Senaryo tekniği eğitimi olmayıp, senaryo tekniğini uygulama çalışması olarak düzenlenen atölyede bütün katılımcılar senaryo grubunun üyeleri olarak kabul edilecek, seçilecek olan hikaye birlikte geliştirilecek ve senaryo çalışmasında varılacak noktayı grubun performansı belirleyecek. Nilgün Öneş Uygulamalı Senaryo Atölyesi, her Cumartesi 4 saat olarak yapılacak. Atölyenin başlangıç tarihi 20 Kasım 2010.

Atölye ve seminerler için kayıt ve detaylı bilgilere SENDER’in web sitesinden (www.senaryo.org.tr ) ulaşabilir, ya da 0 212 244 21 22 no’lu telefonu arayabilirsiniz.

Radikal