‘Fetih 1453’te Riskli Çekimler

Filmler
Öner Öngün’ün haberi Dövüş sahnelerinde gerçek kılıçların kullanıldığı İstanbul’un fethini anlatan "Fetih 1453"te oyuncular yaralanma riskiyle çekim yapıyor. Yapımcılığını ve yön...
EMOJİLE

Öner Öngün’ün haberi

Dövüş sahnelerinde gerçek kılıçların kullanıldığı İstanbul’un fethini anlatan "Fetih 1453"te oyuncular yaralanma riskiyle çekim yapıyor.

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Faruk Aksoy‘un üstlendiği, İstanbul’un fethini anlatan sinema filmi "Fetih 1453" 2012’de izleyiciyle buluşacak. Filmin başrol oyuncusu Fatih Sultan Mehmet‘i canlandıran Devrim Evin, çekimlerde çok zorlandığını belirtti. Fatih Sultan Mehmet’i oynamanın kolay olmadığını ifade eden Evin, çekimlerden önce her gün ata binme dersleri alıp, kılıç sahnelerine çalışıyor. Gerçek kılıçlarla çekilen dövüş sahnelerinde yaralanma korkusuyla çekim yaptıklarını söyleyen Aksoy, bu güne kadar çekimleri kazasız belasız atlattıklarını söyledi. Nisan ayında ise filmin en can alıcı sahneleri olan fetih bölümü çekilecek. Fetih çok ciddi aksiyon sahneleriyle kurgulanırken, çekimlerde yüzlerce figüran ölecek. Bu sahnede toplam 500 figüranın öldürüleceği hesaplanırken böylece geçtiğimiz yılların en şiddetli filmi olarak gösterilen "Rambo 4" de geçilmiş olacak. Film, bu istatistiklerle hem Türkiye’de hem de dünyada sayılı yapımlar arasına girecek. Kullanılacak olan figüran sayısı, teknolojik yöntemlerle 40 bin kişi olarak yansıyacak.