Sanatın karşınıza ne zaman çıkacağı belli olmaz

Filmler
Bu yılki temasının “Değişim” olarak belirlendiği festival kapsamında dünyanın birçok ülkesinden sanatçıların ürettiği 30 saniyelik filmler, mayıs ayı boyunca dünyadaki halka açık alanlarda...
EMOJİLE

Bu yılki temasının “Değişim” olarak belirlendiği festival kapsamında dünyanın birçok ülkesinden sanatçıların ürettiği 30 saniyelik filmler, mayıs ayı boyunca dünyadaki halka açık alanlarda bulunan yaklaşık 20.000 adet dijital ekranda gösterime girecek.
 
Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan “ART BY CHANCE” Ultra Kısa Film Festivali” bilindik film festivallerinin aksine insanların karşısına sinema salonlarında değil gündelik hayatın içerisinde çıkıyor. Hızlı şehir yaşamının ortasında aniden göstereceği kısa filmlerle herkesi şaşırtmayı amaçlayan festival bu yıl dünyanın 20 ülkesinde, 200 adet şehirde gerçekleştirilecek. Festivale başvurular Ocak 2011 itibarıyla turkey.artbychance.org internet sitesi üzerinden başlamış bulunuyor. Festivale çektikleri kısa filmle başvuranlar tüm dünyada tanınma fırsatını yakalıyor. Festivalin sonunda dünyanın birçok ülkesinden katılan sanatçıların ürettiği 30 saniyelik filmlerden yapılacak olan seçki, mayıs ayı boyunca yaklaşık 20.000 dijital ekranda gösterime girecek. Festivale son katılım tarihi ise 8 Nisan 2011.

ART BY CHANCE 2011’in teması ise “Değişim”. Dünyanın büyük metropollerinde tahmin edilemeyecek kadar çok sayıda insana ulaşacak olan kısa filmler “Değişim” kavramını anlatacak. Kurmaca, belgesel, animasyon ve video art’ın her örneğine açık olan festival kapsamında katılımcılardan “Değişim” kavramını 30 saniyelik bir kısa filmde işlemeleri bekleniyor.

Filminiz metroda, alışveriş merkezinde ya da sokakta aniden gösterilebilir.

ART BY CHANCE Ultra Kısa Film Festivali’ni benzerlerinden ayıran nokta izleyicileriyle alışılagelmişin dışına çıkarak gündelik hayatın orta yerinde buluşması. Şehrin dört bir yanındaki dijital ekranlarda 1 ay boyunca gösterimde olacak olan festival, gündelik yaşamın yoğunluğunun ortasında insanların karşısına aniden çıkarak şehir yaşamının kendine özgü monotonluğunu kırmayı hedefliyor. ART BY CHANCE 2011’e festivalin internet sitesi turkey.artbychance.org adresinden online olarak başvurulabiliyor. Festivalin bu yılki jürisinde Walt Disney’den yapımcı Don Hahn, Fransız sinema kanalı ARTE’nin Yönetim Kurulu Üyesi Michel Reilac, İngiltere Bağımsız Film Ödülleri’nin kurucu ve yöneticisi Johanna Von Fischer gibi sinema dünyasından ünlü isimler bulunuyor.