Çinliler de ‘Hayde Bre’ Dedi

Filmler
Halil Şen’in haberi Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Sanat Yönetmeni’ ödülüne layık görülen ‘Hayde Bre’, Çin’in Şanghay kentinde düzenlenen 14. Şangh...
EMOJİLE

Halil Şen’in haberi

Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Sanat Yönetmeni’ ödülüne layık görülen ‘Hayde Bre’, Çin’in Şanghay kentinde düzenlenen 14. Şanghay Uluslararası Film Festivali’nde de En İyi Film ödülüyle Altın Kadeh’in sahibi oldu.

Dünya genelinden 1600 film arasından seçilerek 16 film ile yarışan Orhan Oğuz’un yönettiği ‘Hayde Bre’, birincilik ödülünün yanı sıra ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü de kazandı.

Ödül törenine Orhan Oğuz’un yanı sıra başrol oyuncularından Nilüfer Açıkalın ve filmin yapımcısı Yasemin Küçükçavdar da katıldı. Yarışmanın jüri başkanlığını yapan Oscar ödüllü Amerikalı yönetmen Barry Levinson, Orhan Oğuz’un "yalın, dürüst ve cesur" çalışmasının kendisini etkilediğini söyledi.

Festivalde Çinli yönetmen Han Jie’nin ‘Mr. Tree’ (Bay Ağaç) adlı filmi ise En İyi Yönetmen ve Büyük Jüri ödüllerine layık görüldü. Orhan Oğuz, kendi hayatından esinlenerek hazırladığı ‘Hayde Bre’de, Makedonya’da bir kasabada sade bir hayat süren eski bir Türk pehlivanın, İstanbul’a gittikten sonra taşra ve kent hayatı arasında yaşadıkları anlatılıyor.

Cihan