2011’in Büyük Hayal Kırıklıkları

Filmler
Bu filmlerin bir kısmı, hayal kırıklığı yarattı, fakat bütçelerine ve pazar harcamalarına bel bağlayan bazıları var ki onların yarattığı hayal kırıklığı öyle kolay kolay unutulacak gibi değil. Yılın i...
EMOJİLE

Bu filmlerin bir kısmı, hayal kırıklığı yarattı, fakat bütçelerine ve pazar harcamalarına bel bağlayan bazıları var ki onların yarattığı hayal kırıklığı öyle kolay kolay unutulacak gibi değil.

Yılın ilk yarısında en büyük hayal kırıklığı yaratan film belki de Robert Zemeckis’in Mars Needs Moms/Marslılar Annem ve Ben adlı filmi oldu. Film, Hollywood tarihinin en yüksek bütçeli yapımlarından biri. En az 150 milyon dolara mâl olan film, Amerika’da 21.4 milyon dolar hasılat elde edebilirken, yurtdışında da benzer bir hasılatla (17.6 milyon dolar) yapımcılarını kederlere gark etti.

Kadro iyi, ama seyirci yok

Ortaçağ’da geçen müstehcen komedi Your Highness ise Oscar’lı Natalie Portman, James Franco ve Danny McBride’lı oyuncu kadrosuna karşın seyirciyle pek de iyi anlaşamadı. 50 milyon dolar maliyetli film, Amerika’da 21.6 milyon dolar gişe yaparken, yurtdışında 3 milyon dolar gibi komik bir gişe elde etti.

Klasik Dudley Moore komedisinin yeniden yapımı Arthur da yapımcılarının yüzünü güldüremedi. Russell Brand, Helen Mirren ve Jennifer Garner’ın rol aldığı film, toplamda 45.7 milyon dolar hasılat elde edebildi. Filmin maliyetinin ise 40 milyon dolardan fazla olduğu söyleniyor.

200 milyon dolara mâl olan Green Lantern’ın 500 milyon dolar hasılatı geçmesi tahmin ediliyordu. Fakat Ryan Reynolds’un süperkahraman filmi 250 milyon dolar civarında bir hasılat elde edebildi. Tabii, bu hasılata rağmen eleştirmenlerin dilinden kurtulamadı.

Jodie Foster fena bocaladı

Bir grafik roman temel alınarak çekilen doğaüstü bir aksiyon filmi olan Priest/Papaz da 60 milyonluk maliyetine karşılık 46 milyon dolar gişe yapabildi.

Zacnk Snyder’in Sucker Punch filmi de beklenildiği kadar kârlı olmadı. Toplamda 89.8 milyon dolar gişe yapan filmin maliyeti 82 milyon dolar.

Jodie Foster’ın hem yönettiği hem de oynadığı The Beaver filmi Amerika gişesinde parlamadan söndü. 1 milyon dolardan daha az hasılat yapan film 20 milyon dolara mâl oldu. [REUTERS]