Adaletin Gözüne Film Şeridi

Filmler
Eylül ayında ilki gerçekleştirilecek olan Suç ve Ceza Film Festivali’nde, adaletin sinema ve diğer sanatlarla olan ilişkisi çeşitli etkinliklerle irdelenecek. Farklı ülkelerin adalet sistemlerin...
EMOJİLE

Eylül ayında ilki gerçekleştirilecek olan Suç ve Ceza Film Festivali’nde, adaletin sinema ve diğer sanatlarla olan ilişkisi çeşitli etkinliklerle irdelenecek.

Farklı ülkelerin adalet sistemlerinin ve toplumsal yapılarının, suça ve karşılığında belirlenen cezalara bakışlarının, Türkiye’dekiyle karşılaştırılmasına olanak sağlayacak festivale yaklaşık kırk ülkeden, yüze yakın film katılacak.

Festivalin bu yılki ana teması ise ‘Darbeler.’ İstanbul’un kültürel ve akademik açıdan yepyeni bir etkinlikle gündeme gelmesini sağlayacak festivale, suç ve ceza kavramına değişik bakış açıları getiren filmlere imza atmış sinemacıların, uluslararası alanda isim yapmış akademisyenlerin, üniversite öğrencilerinin ve tüm sinemaseverlerin büyük ilgi göstermesi ve adalet-toplum ve adalet-birey ilişkisine dair sosyal ve sanatsal bir farkındalık yaratması bekleniyor.

Toplumsal değişim ve adalet süreçlerinin ilişkisini çarpıcı bir şekilde işleyen filmlerin izleyiciyle buluşturulacağı festivalde ayrıca, atölye, panel, sergi ve üniversite öğrencileri arası bir kısa film yarışmasına da yer verilecek. Festival filmlerinin gösterimleri ve etkinlikler, İstanbul Hukuk Fakültesi ile Başakşehir Belediyesine ait salonların yanı sıra, Beyoğlu’nun sinema salonlarında gerçekleştirilecek.