Baskılar Yüzünden İkinci Filmi Yazıyor

Filmler
Şeker, bu kez futbol ve medya gündemine değinecek. ‘Aşk Tutulması’ ve ‘Aşk Geliyorum Demez Filmleri’ yüzünden adı aşk filmlerinin yönetmeni olarak anılan Murat Şeker, bu sıfatt...
EMOJİLE

Şeker, bu kez futbol ve medya gündemine değinecek.

‘Aşk Tutulması’ ve ‘Aşk Geliyorum Demez Filmleri’ yüzünden adı aşk filmlerinin yönetmeni olarak anılan Murat Şeker, bu sıfattan sıyrılmak için geçtiğimiz yıl çektiği ‘Çakallarla Dans’ filminin devamı için kolları sıvadı. Şeker, devam filmiyle ilgili şöyle konuştu:

GEÇ KEŞFEDİLDİ

– ‘Çakallarla Dans’, geç keşfedilmiş bir film. Gişede 243 bin kişi izledi. Biz, filmi çektikten sonra şike olayı patladı. Ancak film internete düşünce, 7 milyon kez indirildi. Film internette keşfedildiği için maddi bir kazancımız olmadı. O yüzden filmimi milyonlarca kişi izledi diye sevinemiyorum.

– Eğer 7 milyon kişi filmi indirirken 1 lira verseydi, 7 milyon lira kazancım olmuştu. Bu bile benim ikinci filmi çekmem için büyük bir sebep… Şimdi ikinci film için kolları sıvadık. Filmin ilki gibi sinemadan çok internette izlenmemesi için bazı önlemler de alacağız.

– ‘Çakallarla Dans’ kendi fanatiklerini yarattı ve herkes bu filmden bahseder oldu. Filmdeki ‘Hastasıyız Dede’ repliği dillere dolandı. Filmi izleyen herkes, devamı için istekte bulundu.

– Bize videolar gönderenler, e-posta atanların sayısı az değil! Hal böyle olunca, çekmeyi düşündüğüm diğer filmi askıya alıp ‘Çakallarla Dans’ın ikinci filmine yöneldim. Toplumsal baskıya dayanamadım ve şu anda onu yazıyorum.

BEKLENTİ ÜRKÜTTÜ

– İzleyicide oluşan beklenti, beni çok mutlu ediyor ama bir yandan da işimi fazlasıyla zorlaştırıyor. Çünkü beklenti yüksek olunca, insan kendini ilkinden daha iyisini yapmak zorunda hissediyor. Bu da zor bir şey.

ESKİ KADRO YENİ FİLMDE BİR ARAYA GELİYOR

Şevket Çoruh, Murat Akkoyunlu, İlker Ayrık ve Timur Acar’dan oluşan ana kadronun korunacağı filmde sürpriz isimler de yer alacak. Çekimlerine Kasım ayında başlanacak film, Nisan ayında vizyona girecek.

İlk filmde; futbol ve şike olaylarını anlatıyorduk. İkinci filmde ise şike olaylarının medyadaki yansımasını ele alacağız. Bir de Twitter’da yazılanların bile bir ülkeyi nasıl karıştırabileceğini anlatacağız.