Hollanda’nın Tartışmalı Filmi!

Filmler
“Heineken’in Kaçırılması” isimli film, 1983′de gerçekleşen bir adam kaçırma olayına dayanıyor. Hollandalı bira üreticisi Heineken ailesinin lideri Freddy Heineken’in, maf...
EMOJİLE

“Heineken’in Kaçırılması” isimli film, 1983′de gerçekleşen bir adam kaçırma olayına dayanıyor. Hollandalı bira üreticisi Heineken ailesinin lideri Freddy Heineken’in, mafya babası Hollaader tarafından kaçırılması beyaz perdeye yansıyor.

Filmde gelişen olaylar, Hieneken’in 10 milyon dolarlık fidye karşılığında serbest bırakılmasıyla sonuçlanıyor. Filmde Hollaader’in ismi doğrudan anılmamış fakat ülkenin en korkulan isimleri arasında bulunan Hollaader, filmde olumsuz bir şekilde gösterildiğini öne sürüyor ve filmin sinemaseverlerle buluşmasına engel olmaya çalışıyor.

Amsterdam’da, bugün görülecek duruşmada çok sıkı güvenlik önlemleri bulunmaktadır.Halen hapiste olan Mafya babası Hollaader de duruşmaya girecek.

Ayrıca filmin yapımcıları filmi yorumlama biçimlerinin tartışılamayacağını ve davayı kazanacaklarına kesin gözüyle baktıklarını belirtiler.

The Heineken Kidnapping (Heineken’in Kaçırılması) adlı filmin gelecek hafta Hollanda sinemalarında gösterilmesi planlanıyor.

sinefesto/Barış Karabulut