12. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali!

Filmler
Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali ilk kez 2000 yılında düzenlenmiş ve o günden bu yana Türkiye’ nin en önemli kısa film festivallerinden biri olmuştur. Festivalin, düzenlendiği İzmir’...
EMOJİLE

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali ilk kez 2000 yılında düzenlenmiş ve o günden bu yana Türkiye’ nin en önemli kısa film festivallerinden biri olmuştur. Festivalin, düzenlendiği İzmir’ in tek sinema festivali olma özelliği büyük önem arz etmektedir.Her yıl uluslararası ve ulusal kategorilerde kısa filmlere Altın Kedi Ödülleri veren festival, yurtdışından ve Türkiye’ den sinema dünyasında önemli ve isim yapmış kişileri jürisine davet ederek kısa filmin gelişimi açısından rekabete dayalı ortam oluşturmayı başarmıştır.

Yarışma bölümünün yanı sıra, Türkiye’den ve dünyadan özenle seçilmiş filmler gösterime alınmakta ve sinemaseverlerle buluşturulmaktadır. Film gösterimleri paneller, söyleşiler, sergiler ve başka etkinliklerle de desteklenmektedir. Bu açılardan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali seyirciyle en fazla iletişim kuran, kitlelere en başarılı şekilde ulaşan film festivali olma özelliğini de korumaktadır.

Film gösterimlerinin önemli bir kısmı filmlerin ekip ve oyuncularının da katılımıyla gerçekleşmektedir. Festival böylelikle sinemacı ve seyircileri bir araya getiren önemli bir buluşma noktası olmaktadır.

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’ ne bu yıl 65 ülkeden 1300’ ü aşkın film başvurmuş olup 38 ülkeden 114 film seçilmiştir.

Bu yıl festival izleyicileri Oscar, Bafta, Cannes, Berlin ve diğer önemli festivallerde ödül kazanmış filmlerin yanı sıra, ilk kez gösterime giren filmlerle de buluşacaktır. 2011 Oscar ödüllü animasyon filmi The Lost Thing, Bafta ödüllü Until The River Runs Red,   Berlin Gümüş Ayı ödüllü Broken Night,  izleyicilere sunulacaktır.

Jean Luc Godard kısa filmleri festivalde…

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, programında en büyük sinema ustalarının eserlerine de yer vermektedir.

Bu yıl Jean Luc Godard’ ın 1993 – 2002 yılları arasında yapmış olduğu çok özel üç kısa film de izleyicilerle buluşacaktır.

 İrlanda ve Hollanda Kısa Filmleri özel bölümü

Irish Film Fund ve Eye Film Institute Holland ile gerçekleşen işbirliği çerçevesinde bu ülkelerin son dönem kısa filmleri izleyicilere sunulacaktır.

 Altın Kedi Ödülleri 2011

Festivalin ulusal kategorisinde, 9 film Uluslararası kategorisinde ise 11 film  Altın Kedi ödülü için yarışacak.

 Genç Oyunculara Altın Kedi Ödülü

Ulusal filmler alanında genç oyunculara destek verme ve tanıtımlarına katkıda bulunma amacı ile yeni bir dal tesis ederek genç ve umut veren oyuncuları ödüllendirmeye karar verdi.

 Sinema Ustalarından Atölyeler ve Söyleşiler

Türkiye’ nin önde gelen sinema sanatçıları ile söyleşiler gerçekleşecektir. Söyleşi gerçekleştirecek isimler şöyle:

Sinemada Senaryo Önder Çakar

Sinemada Yapımcılık Sevil Demirci

Sinemada Oyunculuk Hatice Aslan

 sinefesto