Buluntu Film Çalıştayı Ankara’da Yapılacak

Filmler
Ankara-Alman buluntu film sanatçısı Volker Schreiner’in yürütücülüğünde, arşivlenmiş 100’ün üzerinde Türk melodram sineması örneğinden yola çıkarak, bu malzemeleri yeni bakış açılarıyla te...
EMOJİLE

Ankara-Alman buluntu film sanatçısı Volker Schreiner’in yürütücülüğünde, arşivlenmiş 100’ün üzerinde Türk melodram sineması örneğinden yola çıkarak, bu malzemeleri yeni bakış açılarıyla tekrar montajlamak suretiyle yeni filmler üretmeyi amaçlayan bir "Buluntu Film Çalıştayı" düzenlendi. Alman Kültür Merkezi tarafından düzenlenen çalıştay, 3-8 Mayıs 2012 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak.    

Yeni görüntüler çekmeden, başkalarının çektiği görüntüleri ya da her türlü hareketli görüntüyü yeniden bir araya getirerek,onlara yeni anlamlar kazandıran, daha önce çekilmiş filmlerin ya da görüntülerin eleştirel bir parodisini yapan, ya da bağlandığı dille yeniden bir araya getirilmelere verilen ad olan buluntu film,video ve film sanatı içinde kendi başına bir alan olarak yer alıyor. 

100 Türk melodram sineması,yeniden montajlanacak

Bu film atölyesi, Alman buluntu film sanatçısı Volker Schreiner’in yürütücülüğü ile arşivlenmiş 100’ün üzerinde Türk melodram sineması örneğini esas alarak, bu malzemeleri yeni bakış açılarıyla tekrar montajlayıp, yeni filmler üretmeyi hedefliyor.Atölyede kullanılacak filmler, 2TB boyutundaki taşınabilir sabit disk içinde, mov formatında, final cut pro yazılımı için montaja hazır biçimde olup, projenin veri tabanını oluşturacak. 

Atölye çalışması Mayıs ve Ekim’de  

Mayıs ve Ekim aylarında iki aşamada gerçekleşecek atölyede, yaz ayları boyunca oluşturulacak bir elektronik yazışma platformu ve Ege Berensel’in asistanlığında bir araya gelerek katılımcıların buluntu filmler üretimi hedefleniyor. Ekim ayında çıkan işlerden de bir gösterim-sergi oluşturulacak. 

Dili ingilizce olan,15 kişiyle sınırlı ve başvurularını 14 Nisan 2012 tarihine  kadar yapıldığı  çalıştay için şu koşullar arandı: 1) Fotoğraflı ve ingilizce yazılmış özgeçmiş (CV), 2) Çalıştayda yer alma nedenini açıklayan en fazla 500 kelimelik ingilizce yazılmış "Niyet mektubu", 3) Final cut veya adobe premier montaj programlarından birini kullanabiliyor olmak, 4) İletişim bilgileri (e posta ve posta adresi, cep telefonu)