Yılın son sinema festivali

Filmler
Anna Karenina, Kibarca Öldürmek, Robot & Frank, Hanımefendi, Cherry… 20 aralık’a kadar sürecek 15. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde merakla beklenen filmler seyir...
EMOJİLE

Anna Karenina, Kibarca Öldürmek, Robot & Frank, Hanımefendi, Cherry… 20 aralık’a kadar sürecek 15. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde merakla beklenen filmler seyirciyle buluşuyor.
 
Bu yıl 15. senesini geride bırakacak olan Randevu İstanbul Film Festivali, Tolstoy şaheserinin sinemaya uyarlandığı, Joe Wright’ın yönetmenliği ve Kiera Knightley’nin performansıyla Anna Karenina ile açılmasının ardından, birbirinden hit filmlerle yolculuğuna devam edecek.

Festivalin Gala İstanbul bölümü kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da seyircinin merakla beklediği ve ilk gösterimlerini yapacak olan filmler şöyle:

KAHRAMAN HANIMEFENDİ
Luc Besson’un, gerçek bir yaşam öyküsünden sinemaya aktardığı, Burma’da bir demokrasi ve aşk savaşını anlatan Hanımefendi’si, Besson severleri bu kez bir aksiyon filminin aksine, tek taraflı bir bağımsızlık hikâyesinin kitlelere yayılan etkisini ibretlik denecek şekilde aktardığı bir filmle karşılıyor.

KİBAR KATİL BRAD PITT
Brad Pitt’in nefes kesici performansıyla hayat bulan bir hesaplaşma hikâyesiyle kurbanlarını kibarca öldüren Jackie’yi izleyeceğimiz, Kibarca Öldürmek, Cannes Film Festivali’nin yarışma bölümünde en çok konuşulan filmlerden biri olduktan sonra, şimdi de Türkiye’de, ikisini birbirinden ayrı düşünemeyen, hem Brad Pitt hem de aksiyon severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

BONNIE & CLYDE DEĞİL ROBOT & FRANK
Türkiye’de vizyon görmeyecek filmlerden, dolayısıyla izleyici için ilk ve son şans, Robot & Frank. Susan Sarandon ve Liv Tyler gibi isimlerin yardımcı oyunculuğunda, yakın gelecekte geçen ütopik bir hikaye, eski bir hırsız ve yeni arkadaşı Robot’la giriştikleri keyifli macera üzerine sevimli bir aksiyon.

CHERRY DİYE BİR KIZ HAKKINDA
Ve San Francisco’nun porno sektöründe olup bitenleri gün gibi ortaya sererken, kırılgan ama güçlü bir kızın bu girdapta başına gelenleri oldukça cesur ve sert bir çizgide anlatan Cherry. James Franco’yu gündüzleri saygın avukat, geceleri züppe torbacı, genç yetenek Ashley Hinshow’u da güzel Cherry rolünde izleyeceğimiz Stephen Eliot filmi, romantizmin sınırlarını cinsellikle zorlayan ve Berlin Film Festivali’nde görücüye çıkan film Randevu İstanbul’un cesur izleyicilerini seanslara bekliyor.

14–20 Aralık boyunca Levent Cinemaximum Kanyon ve Beyoğlu Cinemaximum Fitaş’ta gösterimde olacak filmlerin, gündüz seanslarında öğrenci 5 TL, tam 7 TL ve akşam seanslarını 8 TL’den satışa sunacağı biletleri festival mekânlarında gişelerde ve MyBilet internet sitesinde.

Ntvmsnbc