Tokyo’da 80’ler gençliği kazandı!

Filmler
80’ler kuşağının özgürlük peşindeki gençlerini anlatan filmin yönetmeni Isveçli Lukas Moodysson Tokyo Sakura Büyük Ödülü’nü alırken “Şahane filmler vardı. Hiç beklemiyordum, benim iç...
EMOJİLE

80’ler kuşağının özgürlük peşindeki gençlerini anlatan filmin yönetmeni Isveçli Lukas Moodysson Tokyo Sakura Büyük Ödülü’nü alırken “Şahane filmler vardı. Hiç beklemiyordum, benim için büyük sürpriz oldu” dedi. Dün akşam Roppongi Hills’deki Toho sinemalarındaki kapanış töreniyle sona eren festivalde dokuz günde 300 film seyirciyle buluştu.

17-25 Ekim tarihlerinde gerçekleşen festivalde Reha Erdem de yeni filmi “Şarkı Söyleyen Kadınlar”la yarışıyordu. Erdem’in “Jin” filmi de yarışma dışı gösterildi. Festival filmlerinde gençlerin çıkışsızlığı, gelecek endişesi ve umuda tutuanma gibi temalar öne çıktı. En iyi Japon filmi seçilen “Forma” da yeniden buluşan eski okul arkadaşlarının yaşadığı sorunları psikolojik gerilim türünde anlatıyor. 

“ÖDÜLÜMÜ IRAN’DAKİ KORKUSUZ İNSANLARA ADIYORUM”

Jüri Özel ödülü ise Iran filmi “Kuralları Esnetmek/Bending the Rules” adlı filme verildi. Filmin yönetmeni Behnam Behzadi “Bu ödülü ülkemde kırmızı çizgiyi geçmekten korkmayan insanlara ve sanatçılara adıyorum” dedi. Usta Çinli yönetmen Chen Kaige’in başkanlığındaki ana jüri en iyi yönetmen ödülünü ise “Of Horses and Men” filmiyle İzlandalı Benedikt Erlingsson’a layık gördü. Film geçen ay San Sebastian Film Festivali’nde de ödül almıştı.

ASYA’NIN EN İYİSİ ÇİN’DEKİ GENÇLER! 

Deniz Akçay Katıksız’ın “Köksüz” filmiyle yarıştığı ‘Asya’ bölümünde ise ödülü “Bugün ve Yarın/Today and Tomorrow” adlı Çin yapımı kazandı. Bejing civarında bir köyde yaşayan gençlerin geleceğe dair kaygıları ve umutlarını anlatan filmin yönetmeni ise Yang Huilong. Bu ödülü geçen yıl Reis Çelik’in yönettiği “Lal Gece” kazanmıştı.