Çömez-Hayat Matematikten Karışıktır

Yabancı Sinema
Kariyerini daha çok televizyon yapımlarıyla sürdüren yönetmen Jeffrey Fine, ‘Çömez-Acemi Şansı’nda (Cherry) bildik tarzda bir romantik komedi filmine imza atıyor.Kyle Gallner, Laura Allen,...
EMOJİLE

Kariyerini daha çok televizyon yapımlarıyla sürdüren yönetmen Jeffrey Fine, ‘Çömez-Acemi Şansı’nda (Cherry) bildik tarzda bir romantik komedi filmine imza atıyor.Kyle Gallner, Laura Allen, Britt Robertson ve Matt Walsh’ın rol aldığı film, genç bir mühendisin içine düştüğü çelişkili duruma romantik açıdan yaklaşıyor.

Ivy League mühendislik programında okuyan Aaron, zekası ve sakinliğiyle tanınmaktadır. Aaron okulda ilgisini çeken farklı bir ‘tiple’ karşılaşır: Okumak içinde ukde kalan 34 yaşındaki Linda. Yıllar sonra yeniden okula dönen Linda, etrafına neşe saçan hayat dolu bir kadındır. Bu haliyle de, içine kapanık ve açılmayı bekleyen Aaron’un ilgisini çeker. Linda onu evine yemeğe davet ettiğinde Aaron ‘açılım’ zamanının geldiğini düşünür. Ancak gerçekte öyle değildir.

Eve gittiğinde Linda’nın 14 yaşındaki asi ruhlu kızı Beth ile karşılaşır. O andan sonra Aaron için hayat yeniden şekillenir. Çünkü hayatın duygusal yönüne denk düşen matematiğin çözümü, mühendislikte karşılaşılabilecek çetrefilli problemlerden daha zordur. Artık Aaron’un hayatı, karmaşık sandığı mühendislik eğitiminden çok daha girift bir hal almak üzedir.

Zaman